Familie zieke Madelief (2) spaart voor behandeling in VS

UTRECHT - Het gaat nog altijd niet goed met de 2-jarige Madelief Boon. Het meisje lijdt aan neuroblastoom kinderkanker. Het gezin zamelt op dit moment geld in om een behandeling in Amerika mogelijk te maken.
Na een oproep van haar ouders op Facebook stuurden duizenden mensen begin dit jaar een kaartje naar het Madelief, die in het Utrechtse Prinses Máxima Centrum lag. Maar liefst 13.000 kaarten ontving de peuter. Het waren er zoveel dat er zelfs een oproep kwam om even te stoppen met het versturen.
De enorme stapels post hebben Madelief en haar ouders wel veel goed gedaan. "Natuurlijk is het ontzettend veel geweest, maar ik blijf ook altijd herhalen dat het 13.000 keer liefde voor Madelief was", aldus haar moeder.
Per jaar krijgen 25 kinderen in Nederland neuroblastoom kanker. De kans op overleven is twintig procent. Een specialistische behandeling in de Verenigde Staten verhoogt de kans naar veertig procent.
De verzekering dekt de behandeling, maar het hele gezin moet mee omdat de behandeling een tijd duurt. Daarvoor is zo'n 100.000 euro nodig. Dat bedrag wordt op dit moment ingezameld met allerlei acties in Medemblik, de woonplaats van het gezin.

Familie zieke Madelief (2) spaart voor behandeling in VS

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.