Zeist zoekt nog naar manier om vorm te geven aan verdriet

UTRECHT - Burgemeester Janssen van Zeist heeft verslagen gereageerd op het nieuws over de tragische dood van Julian en Ruben. Zondagavond werd bekend dat de lichamen die eerder die dag in Cothen werden gevonden, van de broertjes zijn.
Op een persconferentie sprak Janssen zijn medeleven uit naar de familie. Na afloop zei hij in een interview met RTV Utrecht dat hij moeder Iris gesproken had.
"Ik ben aan het begin van de avond op bezoek geweest. Er heerst verslagenheid, grote verslagenheid. Niks kunnen zeggen, groot verdriet. Je kan het je bijna niet indenken dat je je kinderen kwijt bent."
Volgens de burgemeester is de moeder opgevangen door familie en professionals. Janssen sprak van 'weken van totale onbegrijpelijkheid'.

BETROKKENHEID

Sinds 7 mei werd er door politie en militairen gezocht naar de jongens. Ook zochten honderden burgers de afgelopen twee weken mee naar de twee broertjes. Volgens burgemeester Janssen is de betrokkenheid van de burgers erg groot.
"De mensen hebben echt hun beste beentje voorgezet om dat te doen waartoe ze zich geroepen voelden. Ze hebben hun vrije tijd en soms hun werktijd ervoor opgeofferd. Het is heel fijn dat die betrokkenheid zo groot is, nu nog steeds." De familie van Ruben en Julian heeft daar veel steun aan ondervonden, zei de burgemeester ook.

STILLE TOCHT

Het is nog niet duidelijk hoe de broertjes herdacht gaan worden. Zo verschijnen op twitter berichten van mensen die een stille tocht willen houden. De gemeente Zeist gaat vandaag en de komende dagen met de familie bespreken wat hun wensen zijn.
"We zijn zeer terughoudend bij té massale dingen. De betrokkenheid in heel Nederland is groot. We kunnen niet met heel Nederland het verdriet met elkaar delen op de locatie Zeist. Dat wat zich heeft afgespeeld is daar te omvangrijk voor."
De burgemeester denkt dat het goed is om de komende dagen tot bezinning te komen en te kijken op welke manier de betrokkenheid getoond kan worden.
De politie gaat maandag verder met het onderzoek naar de overleden broertjes Ruben en Julian. Specialisten van Defensie helpen de politie daarbij. Hoewel er genoeg aanwijzingen zijn dat het om Ruben en Julian gaat, is de identificatie van de lichamen nog niet klaar.

Interview met burgemeester Janssen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.