"Veel Utrechtse sportclubs gaan failliet"

UTRECHT - Utrechtse sportclubs dreigen ten onder te gaan nu de gemeente opnieuw heeft aangekondigd dat er op sport bezuinigd moet worden. Dat zegt de Vereniging Sport Utrecht, die de belangen van de sportclubs behartigt.
De VSU vindt het ook een verkeerde keus om 5 miljoen euro te reserveren voor de start van de Tour de France. Het was beter geweest om de Utrecht Marathon met dat geld nieuw leven in te blazen.
"Dit beleid getuigt niet van visie noch van creativiteit", zegt Marina van Huissteden van de VSU. "Je legt zo de lasten van de bezuinigingen bij de burger en de sporter."
Volgens Van Huissteden wordt door de bezuinigingen jarenlang goed werk in de breedtesport teniet gedaan. Als er meer betaald moet worden voor de faciliteiten en leden gaan weg omdat de contributie moet stijgen, zullen veel clubs het loodje leggen.
Van Huissteden zegt wel dat dit een voorlopige reactie is van de VSU. Dinsdagavond volgt overleg met de achterban en woensdag volgt de officiële reactie van de gezamenlijke Utrechtse sportclubs.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.