Burgemeester bezoekt ouders Jeroen Denis

PROVINCIE UTRECHT - Burgemeester Tjapko Poppens van Wijk bij Duurstede heeft woensdagmorgen een bezoek gebracht aan de ouders van de omgekomen Jeroen Denis, de vader van de broertjes Ruben en Julian uit Zeist. Burgemeester Koos Janssen van Zeist belde met de ouders.
"De ouders van de vader hebben drie dierbaren verloren. Hun zoon, die zelfmoord pleegde, en hun twee kleinzoontjes Ruben en Julian, met wie ze zeer close waren en een sterke band hadden. Hun verdriet is heel heftig en heel dubbel", zei Poppens na het bezoek. Hij vertelde dinsdag al in U Vandaag over de situatie in Wijk.
Poppens: "Bij de ouders overheerst onbegrip en ongeloof. Hun betrokkenheid bij hun kleinkinderen is enorm. Wat hun verdriet nog complexer maakt, is dat ze natuurlijk treuren om de zelfgekozen dood van hun zoon en tegelijkertijd part noch deel hebben gehad aan wat hij zeer waarschijnlijk heeft gedaan."

VRIENDEN

De 38-jarige vader woonde in Vleuten, maar groeide op in Wijk bij Duurstede. Daar wonen nog veel familieleden en jeugdvrienden van hem. "Hij kende Cothen, waar hij de jongens in een afwateringsbuis verstopte, ook goed'', aldus Poppens. Volgens de burgemeester heeft de Wijkse gemeenschap veel begrip voor het verdriet van de familie van de vader.
De ouders en een broer en zus nemen binnenkort afscheid van hun zoon en broer. Dat doen zij in zo besloten mogelijke kring, laat de burgemeester weten. Ook de uitvaart van de broertjes heeft binnenkort in besloten kring plaats. Zeist en Wijk bij Duurstede zorgen voor rouwbegeleiding, als daar behoefte aan is.
Denis werd dinsdag 7 mei dood gevonden in het Doornse Gat. Hij had zelfmoord gepleegd. Vervolgens is bijna twee weken massaal gezocht naar zijn twee zoontjes. Die bleken te zijn omgebracht, hoogstwaarschijnlijk door hun vader, en werden gevonden in een sloot in Cothen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.