Weer politieblunder met aanhouding antimonarchist

UTRECHT - De politie Midden-Nederland moest donderdag weer diep door het stof na een onterechte aanhouding van een antimonarchistische demonstrant tijdens het koningsbezoek op de Kanaalstraat in Utrecht.
Tijdens het bezoek van het koningspaar werd een 29-jarige man aangehouden die aan het demonstreren was tegen de monarchie. Omstanders waren niet gediend van de actievoerder en riepen er agenten bij. Die pakten de man op. Korte tijd later werd de man weer vrijgelaten en teruggebracht naar de wijk Lombok.
Politiewoordvoerder Van der Burg erkent dat de agenten fout zaten en noemt het handelen van de politie 'buitengewoon spijtig en onzorgvuldig'.
Het is niet voor het eerst dat een anti-monarchist onterecht wordt aangehouden. Tijdens het laatste bezoek van koningin Beatrix in Utrecht gebeurde dat ook.
Ook tijdens de inhuldiging in Amsterdam werden twee actievoerders afgevoerd terwijl dit niet de bedoeling was. In alle gevallen bood de politie uiteindelijk excuses aan.
D66 is woest en heeft donderdagavond tijdens de raadsvergadering direct vragen aan burgemeester Wolfsen gesteld. De burgemeester gaf aan het incident te betreuren en de raad op de hoogte te houden van het onderzoek ernaar.

Politiewoordvoerder over onterechte aanhouding
Beelden van de aanhouding verschenen op YouTube

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.