PvdA: "Careyn moet zich fatsoenlijk gedragen"

UTRECHT - De PvdA in Utrecht wil dat Careyn zich gaat gedragen als een fatsoenlijk werkgever.
De zorginstelling maakte eind mei bekend dat 75 thuiszorgmedewerkers een deel van hun loon moeten inleveren om hun baan te houden. Volgens de PvdA zei Careyn niet anders te kunnen, doordat de gemeente Utrecht het tarief voor thuiszorgorganisaties had verlaagd.
De sociaal-democraten stelden daarover vragen aan het stadsbestuur. Dat heeft in antwoord laten weten dat er van een tariefsverlaging in de Domstad geen sprake is.

ZWARTE PIET

Volgens de PvdA heeft het college Careyn aangesproken op de ongelukkige manier van communiceren. De zorginstelling liet daarop weten dat het niet haar intentie was om de gemeente Utrecht als zwarte piet aan te wijzen, maar dat de maatregel die zij doorvoeren gebaseerd is op beslissingen van andere gemeenten.
"Goed dat nu duidelijk is dat er in onze gemeente niets veranderd is en dat de gemeente Utrecht onterecht de zwarte piet toegeschoven heeft gekregen", zegt PvdA-raadslid Sytse Koopmans.

FATSOENLIJK

"We betreuren het zeer dat de medewerkers van Careyn voor deze zeer onplezante keuze staan. Als PvdA roepen wij de werkgever dan ook op zich als een fatsoenlijk werkgever te gedragen en tegenvallende inkomsten niet op het personeel af te wentelen."
Careyn zit in zes Utrechtse gemeenten: Utrecht, De Ronde Venen, Montfoort, Oudewater, Stichtse Vecht en Woerden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.