Nieuwegein krijgt mogelijk overslagstation

NIEUWEGEIN - Op bedrijvenpark Het Klooster in Nieuwegein komt mogelijk een overslagstation voor de binnenvaart. De provincie Utrecht wil de mogelijkheid daarvoor onderzoeken en de gemeente vindt dat goed.
Eerder bekeek de provincie of er een containerterminal kon komen, maar daar bleek onvoldoende vraag naar. Uit een eerste inventarisatie is die er wel voor een lokaal overslagstation.
Volgens Nieuwegein maakt een overslagstation voor de binnenvaart het mogelijk om een deel van het vervoer over de weg over het water te laten gaan. "Hierdoor ontstaan minder files op de weg en vermindert de CO2-uitstoot", aldus de gemeente.
Wel wil Nieuwegein dat in het onderzoek naar de haalbaarheid wordt gekeken naar de geluids- en verkeersoverlast die het overslagstation met zich mee brengt. De provincie verwacht dat dit mee zal vallen.
Een deel van de grond op Het Klooster ligt braak, omdat er door de economische crisis voorlopig niet wordt gebouwd. De gemeente hoopt dat een overslagstation andere bedrijven naar het terrein trekt.
Een beslissing over de eventuele komst van een overslagstation in Nieuwegein valt eind dit jaar.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.