Dubbele ramkraak in de Langestraat Amersfoort

AMERSFOORT - In de Langestraat in Amersfoort hebben criminelen dinsdagochtend ramkraken gepleegd bij Dixons en de Applestore. Van beide zaken is de pui eruit gereden en zijn er ruiten kapot. De daders zijn opgepakt.
Drie verdachten van 19, 23 en 54 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats gingen er na de kraak vandoor, maar werden bij de A28 achterhaald door de politie. De wagen van de dieven raakte in de slip en twee verdachten werden aangehouden. De derde probeerde weg te lopen maar agenten achterhaalden hem.
Na een zoekactie met onder meer een politiehelikopter werd een vierde man van 40 jaar oud op de Hogeweg gevonden. Deze persoon bleek niets met de ramkraak te maken te hebben en is vrijgelaten.
De criminelen gebruikten voor hun ramkraak een oude groene Ford Escort en een kleine rode auto en lieten die in de Langestraat achter.
Volgens de Applestore is voor 15.000 euro gestolen en bij Dixons missen er goederen ter waarde van 20.000 euro. Bovendien is er erg veel schade aangericht. De buit is teruggevonden.
De Burger Partij Amersfoort wil dat het college van B en W de Langestraat weer gaat afsluiten met een paal. Die stond er, maar is onlangs weggehaald, zegt de BPA.

Dubbele ramkraak in de Langestraat Amersfoort

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.