Gemeente Utrecht tevreden over Vrede van Utrecht

UTRECHT - Het gemeentebestuur van Utrecht is ondanks alle kritiek toch tevreden met het verloop van de viering van de Vrede van Utrecht.
Driehonderd jaar geleden zetten koningen en keizers in de Domstad hun handtekening onder een vredesverdrag dat de contouren uiteenzette voor het huidige Europa. Om dat te vieren, organiseerde de gemeente samen met de provincie een groot aantal evenementen, Uit onderzoek van RTV Utrecht blijkt echter dat veel mensen niets van de viering van de Vrede af weten.
Wethouder Lintmeijer vindt de viering toch een succes omdat het zou gaan om een langetermijninvestering die Utrecht op de kaart zette en die veel bezoekers naar de stad trok. Lintmeijer is dan ook tevreden over de opbrengst van de miljoenen die de stad in de viering heeft gestoken.
Eerder deze week stelde de SP in Utrecht nog vragen over de Vrede van Utrecht. Vorige week werd bekend dat het gehele project 35 miljoen euro heeft gekost, terwijl 27,5 miljoen euro was gecommuniceerd.
De partij wil nu een totaaloverzicht van alle bijdragen die de gemeente heeft geleverd aan de Vrede van Utrecht. Ook is slechts tien procent van de totaalkosten gefinancierd door het bedrijfsleven, terwijl in 2008 de intentie was dat dat 50 procent zou zijn. De SP wil weten hoe dat kan.
De Vrede van Utrecht is overigens nog niet afgelopen: over enkele weken volgt een slotfeest op de Vliegbasis Soesterberg.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.