PVV: Vrede van Utrecht financiële flop

PROVINCIE UTRECHT - De Vrede van Utrecht heeft belachelijk weinig opgeleverd. Dat vindt de PVV in de Provinciale Staten en spreekt van "een financiële flop." De partij reageert daarmee op de uitspraken die de directeur van de Vrede van Utrecht gisteravond deed in U Vandaag.
Directeur De Haan noemde de viering juist een succes en alles behalve een fiasco.

KOSTEN

Ook de SP in de gemeente Utrecht wil opheldering en vindt dat er "schandalig veel geld is uitgegeven." De kosten voor het project liggen rond de 35 miljoen euro, waarvan 27,5 miljoen voor rekening komt van de gemeente en provincie Utrecht. Volgens De Haan moet de politiek maar bepalen of al dat geld het waard is geweest. Zelf is hij tevreden.

ONDERZOEK

Uit een RTV Utrecht-enquête blijkt dat de Vrede van Utrecht de afgelopen maanden aan veel Utrechters voorbij is gegaan. Zo'n 57 procent van de 503 respondenten bleek niet op de hoogte van het bestaan van de Vrede van Utrecht.
Directeur Peter de Haan vindt dat een prima resultaat. Vooraf had bijna niemand van de Vrede van Utrecht heeft gehoord: Een belangrijk akkoord dat 300 jaar geleden voor vrede zorgde in Europa.

ONDERDEEL

De Haan pareert de kritiek dat maar weinig inwoners op de evenementen zijn afgekomen. Volgens de directeur wisten bezoekers niet dat een tentoonstelling, festival of een museumexpositie onderdeel was van de Vrede van Utrecht.
Het slotstuk van de Vrede van Utrecht begint volgend weekend. Festival de Basis wordt een kunst- en muziekspektakel op de oude Vliegbasis Soesterberg. Kaarten kosten 5 euro.

Directeur: viering Vrede Utrecht was wel succesvol

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.