Islamitische school beste van Amersfoort

PROVINCIE UTRECHT - Islamitische basisschool Bilal hoort bij de twee beste basisscholen van Amersfoort. Landelijk gezien krijgen deze bijzondere scholen de laatste tijd veel kritiek over zich heen, maar de Bilalschool behaalt een 8,3. Dat blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws, die de Citoscores onder de loep nam.
De best scorende school in Utrecht is de Kathedrale Koorschool. Deze school behaalt maar liefst een 9,6. De slechtst scorende school in de stad Utrecht doet het een stuk minder goed. RKBS De Kameleon in Majellapark moet het doen met een 4,7.

VERSCHIL

Ook de Veldrakker in Nieuwegein doet het erg goed. De openbare school behaalt een 9,2. De beste school in plattelandsgemeente Lopik is De Regenboog en die moet het doen met een 7,3. Ook in Leusden doet de beste school het aanzienlijk minder goed dan de beste Nieuwegeinse school. Gereformeerde basisschool De Beer haalt daar een 7,7.
Opvallend is dat de twee basisscholen in Linschoten (obs Prins Claus en pcbs Timotheus) precies dezelfde score hebben behaald: een 6,6. Ook in Nigtevecht zijn cbs De Flambouw en obs De Tweemaster aan elkaar gewaagd. Beide scholen behalen een 7,6.

KLEINE SCHOLEN

Volgens het onderzoek doen kleine scholen het minder goed dan grote scholen. Tóch zijn veel kleine scholen helemaal niet terug te vinden in het overzicht van RTL Nieuws. Zo wordt CBS De Klaroen in Tienhoven niet in het onderzoek genoemd, maar scoort de school al drie keer op rij boven het landelijk gemiddelde. De school laat RTV Utrecht weten het onderzoek daarom niet representatief te vinden.
Ook de meeste dorpsscholen in Bunschoten halen goede scores. Gereformeerde school Dr. H. Bavinck behaalt maar liefst een 9,2 en Gereformeerde basisschool Calvijn een 8,4. De beste school in de veel grotere gemeente Veenendaal is cbs De Grondtoon. Deze school haalt een 7,6.
Het is trouwens voor het eerst dat de gemiddelde Cito-score per school openbaar is gemaakt.

Onderzoek cito-toetsen gemengd ontvangen op scholen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.