VPRO-directeur voorzitter Raad van Toezicht TivoliVredenburg

UTRECHT - Het bestuur van TivoliVredenburg heeft Lennart van der Meulen benoemd als voorzitter van de Raad van Toezicht van het nieuwe muziekcentrum.
Van der Meulen is algemeen directeur van de VPRO en gaat het voorzitterschap naast zijn huidige functie vervullen. Hij begint op 1 januari 2014.
'We hebben in Utrecht goede ervaringen met Lennart van der Meulen als voorzitter van de commissie Cultuurnota 2013-2016 en we zijn erg blij dat hij tijd vrij wil maken voor deze opdracht", aldus Frits Lintmeijer die als wethouder Cultuur bestuurslid is van TivoliVredenburg.
Barry de Vos, namens Tivoli bestuurslid van TivoliVredenburg: "Lennart van der Meulen heeft ervaring op plekken waar uiteenlopend cultuuraanbod en publiek samenkomen. Met die ervaring moet hij TivoliVredenburg kunnen helpen aan een vliegende start en een creatieve landing als een onmisbaar podium voor liefhebbers van muziek en cultuur. Lennart heeft onze volledige steun en vertrouwen."
Van der Meulen was onder meer adviseur van de staatssecretaris van OCW. Ook zat hij in het bestuur van het Holland Festival en is hij voorzitter van het College van Omroepen. Als netmanager van Nederland 2 had hij een belangrijke rol bij de programmering van Cultuur op deze zender, aldus de gemeente.
Nu de voorzitter van de Raad van Toezicht is benoemd zullen ook andere leden van de RvT worden benaderd. De voorzitter is betrokken bij de werving van de algemeen directeur/bestuurder. De werving van de algemeen directeur loopt en moet leiden tot een benoeming per 1 januari 2014. Ondertussen wordt gewerkt aan de programmering voor het seizoen 2014-2015 die dit najaar kan worden toegelicht.
Op 21 juni opent, na een reeks proefconcerten, TivoliVredenburg officieel haar deuren voor het publiek.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.