Bijzondere vondsten bij Utrechtse Schatkamer

ZEIST - Taxateurs van het RTV-Utrechtprogramma de Utrechtse Schatkamer hebben zondag een aantal bijzondere ontdekkingen gedaan in Zeist. Topstuk van de dag was een zeldzaam glaskunstwerk van Andries Copier met een verzekeringswaarde van 30.000 euro.
Ook kregen de kunstkenners van het tv-programma een voorstudie in handen van Jan Toorop, de belangrijkste Nederlandse kunstschilder van het symbolisme. Het werk was niet af en verkeert in slechte staat. De eigenaresse vertelde aan presentatrice Margreet van Gils dat ze het afgelopen vrijdag bijna bij het oud papier had gegooid. De studie blijkt toch nog 1500 euro waard te zijn.
De taxateurs waren verder erg onder de indruk van een reistoilet van Koning Willem III. De waarde van de kist werd op ongeveer 4.000 euro geschat.
De Utrechtse Schatkamer ontving in Slot Zeist zo'n 700 mensen die benieuwd waren naar de waarde en de herkomst van hun kunst, antiek en curiosa. De volgende opname van het regionale tv-programma is op 6 oktober in Koetshuis De Haar in Haarzuilen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.