Fans Den Bosch plaatsen doodskist bij Galgenwaard

UTRECHT - Supporters van FC Den Bosch hebben een doodskist bij de ingang van stadion Galgenwaard gezet. Ook hingen ze een spandoek op met de tekst 'Utrecht Dood'. Foto's van hun actie plaatsten ze op Twitter. FC Utrecht denkt na over een reactie.
Op de internetsite van de onofficiële supportersclub Den Bosch FC wordt opgeroepen om in het zwart gekleed naar Utrecht te komen. FC Utrecht speelt vanavond tegen eerstedivisieclub Den Bosch om de KNVB Beker. De doodskist is vannacht door bewakers weggehaald en later door een stadionmedewerker vernietigd.
Na alle ophef over de doodskist hebben de betrokken supporters gezegd dat de actie ludiek bedoeld was. "Het was een ludiek bedoelde actie n.a.v. het lied 'dood, dood Utrecht dood', dat al tientallen jaren door FC Den Bosch supporters wordt gezongen in wedstrijden tegen FC Utrecht", zeggen ze in een verklaring.

AFKEUREND

FC Den Bosch-directeur Peter Bijvelds begrijpt niets van deze actie. "Ik heb inmiddels via de social media ook en en ander meegekregen. Ik heb nog geen foto's gezien maar deze actie is natuurlijk te gek voor woorden. FC Den Bosch onwaardig", zegt Bijvelds tegen Omroep Brabant. Ook de officiële Supportersclub FC Den Bosch keurt de actie af.
Supporters van FC Den Bosch kwamen vorig jaar ook al in opspraak nadat ze oerwoudgeluiden hadden gemaakt tegen spits Jozy Altidore van AZ.
Overigens hebben supporters van FC Utrecht vannacht ook een bezoekje gebracht aan FC Den Bosch. De Utrechters hingen daar een bord neer met de tekst "Groeten uit 030" en een cartoon van een plassende jongen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.