Politiek blij met verplaatsen raamprostitutie

UTRECHT - De politieke partijen in Utrecht hebben positief gereageerd op de plannen van het gemeentebestuur om de prostitutieramen van het Zandpad te verplaatsen naar een nieuwe plek iets verderop in Overvecht.
Dinsdag werd bekend dat Waterschap Amstel, Gooi en Vecht de huurovereenkomsten van de prostitutieboten aan het Zandpad heeft opgezegd. Daarom heeft het stadsbestuur gekozen voor een nieuwe locatie voor de prostituees tussen de Einsteindreef en de Rioolwaterzuivering. Daarbij krijgen exploitanten van nieuwe ramen te maken met strengere regels.
GroenLinks is blij dat het stadsbestuur het monopolie van de in diskrediet geraakte exploitant Wegra doorbroken wordt. In de plannen staat dat een exploitant een vergunning voor maximaal drie jaar en voor maximaal een vijfde van het aantal ramen. GroenLinks wil wel dat er snel een tijdelijk alternatief komt. Ook zouden er in de toekomst meer ramen mogelijk moeten zijn dan het huidige maximum van 162.
Ook D66 is tevreden met de nieuwe oplossing. De fractie wil net als GroenLinks dat er snel een tijdelijke plek komt en zal daarover vragen stellen aan het college van B en W.
Het CDA wil graag schoon schip maken op het Zandpad en dit plan geeft daartoe de aanzet, zegt de partij. De partij noemt het optreden van Wolfsen 'ferm'.
SP is blij met de plannen en wil vaart maken met de uitvoering daarvan. Daarom hopen de socialisten dat VVD en PvdA niet allerlei aanvullende eisen gaan stellen, die de zaak vertragen.
De PvdA is blij met het plan en ziet veel mogelijkheden nu de bootjes van het Zandpad weggaan. De VVD is niet tegen, maar hekelt vooral de rol van de gemeente in de toekomstige situatie. De ChristenUnie is blij dat de boten sluiten, maar wil het liefst helemaal van de prostitutie af.

Politiek blij met verplaatsen raamprostitutie

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.