Utrechtse Hardebollenstraat en Zandpad weer snel open

Door de nieuwsredactie · geplaatst: donderdag 19 december 2013, 15:00 uur | update: zondag 18 januari 2015, 06:45 uur

UTRECHT - De Utrechtse gemeenteraad wil een snelle heropening van de peeskamers aan de Hardebollenstraat en het Zandpad. Dat bleek donderdagmiddag tijdens het raadsdebat over de prostitutie in de stad.

Een grote meerderheid wil dat de prostitutieplekken weer beschikbaar komen tot dat er een nieuwe locatie is voor de prostitutie in de stad. Dat kan zeker nog wel anderhalf jaar duren.

WOLFSEN
Ook moet de burgemeester in onderhandeling met het waterschap Amstel Gooi en Vechtstreek om er voor te zorgen dat de ligplaatsen voor de boten beschikbaar blijven. Burgemeester Wolfsen is gevraagd om hier zo snel mogelijk contact over op te nemen met het waterschap, dat onlangs eiste dat de bootjes moeten sluiten.

Wolfsen heeft de raad donderdag ook toegezegd te gaan praten met het waterschap. Hij zegt ook z'n best te doen om de ramen in de Hardebollenstraat zo snel mogelijk weer open te krijgen. Maar hij waarschuwt wel dat het hier heel erg druk wordt als de Hardebollenstraat weer open gaat en het Zandpad dicht blijft.

MINIMUMLEEFTIJD
Verder heeft een raadsmeerderheid ingestemd met een nieuwe Algemene Plaatselijke Verordening. Daarin staan de voorwaarden waar de prostitutie in de stad aan moet voldoen. Zo gaat de minimumleeftijd van prostituees omhoog naar 21 jaar.

Ook wil een raadsmeerderheid dat de dames beter geregistreerd worden. Verder is vastgelegd dat de Hardebollenstraat in de binnenstad 's nachts dicht gaat. Onder meer oppositiepartij CDA had hierop aangedrongen.

TIPPELZONE
De gemeenteraadsleden bleken tijdens het debat nog meer wensenlijstjes te hebben over de voorwaarden voor prostitutie in de stad. Zo wil de ChristenUnie dat de sluiting van de tippelzone aan de Europalaan weer op de agenda komt. De VVD wil het maximale aantal ramen bij één exploitant verhogen van twintig procent naar vijftig procent minus één raam.

De gemeente zoekt momenteel naar een nieuwe plek voor prostitutie in de stad. Het college heeft plannen voor een nieuwe prostitutiezone aan de Einsteendreef. Over deze locatie wordt volgend jaar een beslissing genomen.


-advertentie-Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Tips voor onze redactie? Bel de tiplijn op 030 8 500 500 of
Whatsapp de redactie via 06 20 70 07 28.


verberg de 16 reacties  |  naar nieuwsoverzicht »Reacties van lezers

Wat mij betreft, de Hardebollenstraat niet heropenen die locatie is voor de auto’s niet te doen want de parkeer mogelijkheden zijn zeer slecht in die buurt, Het Zandpad is de perfecte locatie je kan er makkelijk komen en is verbuiten het centrum prime dus, Wat is de best optie, de gemeente koopt al de booten zorgt er voor dat ze daar mogen blijven liggen, een eerlijke huurprijsvracht zo dat de vrouwen ook een eerlijke prijs aan de klant kunne vragen. Dat lijkt mij het beste ik hoop dat het weer snel open gaat.
Willem uit Hilversum | 22-12-2013 16:05 uur  

Hai met Barry uit Utrecht * Als je wilt weten wat de elite / adel vroeger deed met hun personeel / slaven / bewoners van hun gebieden kijk dan naar bijvoorbeeld (Ziggo) 123 Investigation Discovery, 124 Crime & Investigation Network, 125 CBS Reality. Daarin is onder andere te zien dat de elite / adel vroeger met mensen experimenteerden net zoals Adolf Hitler liet doen in de concentratiekampen. De wereld van elite / adel werd pas boos als hun eigen mensen slachtoffer werden van zulke wandaden. Mensen die ter dood werden veroordeeld vroeger werden soms levend ontleed (bv in Boerhaave te Leiden). Dat dr L de Jong wat fouten maakte in de serie 'Het Koninkrijk der Nederlanden in de Tweede Wereldoorlog' worden in extra boeken van de serie hersteld.
A W Reijersen van Bu uit Utrecht | 20-12-2013 23:33 uur  

Ja ga d'r hoogleraren bijhalen en proffesoren.. Mijn professor heeft me nog altijd geleerd dat prostitutie het oudste beroep ter wereld is. Dus beetje respect voor de werkende dames en gauw die boten weer open. En als ze volgende keer nou de pooiers oppakken ipv WEGRA dan stopt mensenhandel misschien
Jokkebrok uit Utrecht | 20-12-2013 22:01 uur  

Het zandpad is nog steeds de beste locatie maar dan niet met de boten en het beheer van Wegra. Tenslotte zij worden beschuldigd van het meewerken aan mensenhandel. Dus leg er nieuwe boten met nieuwe (betrouwbare) beheerders neer.
JohnM uit Utrecht | 20-12-2013 12:11 uur  

Jahoe - Hardebollenstraat OPEN. Kan niet wachten. Doei Wolfsen bye bye.
Hardebollenstraat uit Utreg | 20-12-2013 10:29 uur  

A W Reijersen van Bu uit Utrecht.Uw verwijzing naar beroepsleugenaar Dr.L.de Jong, zal wel een foutje zijn. Deze man is door de mand gevallen als onbetrouwbaar en een super fantast.
Hai met Barry uit Utrecht | 19-12-2013 23:10 uur  

Van mij mag in Nederland het bezoek van klanten aan prostituees verboden worden net zoals in Frankrijk en Zweden. Liever vandaag dan morgen! De elite van Nederland verdient enorm veel met goederen en diensten die met seks hebben te maken en daarom kijken die en hun vrienden de andere kant op. In Nederland is een fascistische wegwerp cultuur van overtollige mensen (Dr L de Jong schrijft hier over in 'Het Koninkrijk der Nederlanden in de Tweede Wereldoorlog' en waarschuwt ook daarvoor) waarbij het een groep mensen in Nederland die denkt de dienst uit te maken het niets interesseert wat er met mensen gebeurt die ze niet als arbeider (lees slaaf) kunnen gebruiken. Mensen die geld verdienen door zich voor seksuele diensten te laten betalen leveren zelfs nog geld op (belasting enzovoort) en dat komt die beruchte groep mensen die Nederland terroriseert nog goed uit ook. Franse hoerenloper betaalt straks dubbel. http://nos.nl/op3/artikel/582495-franse-hoerenloper-betaalt-straks-dubbel.html Zweden Nieuws - Minister wil aanpak prostitutie in Zweden verder verharden http://www.emigreren-naar-zweden.com/prostitutie-in-zweden.html Mensenhandel en prostitutie http://www.christenunie.nl
A W Reijersen van Bu uit Utrecht | 19-12-2013 20:15 uur  

De Hardebollestraat open zonder het Zandpad of andere grote straat lijkt me een zeer slecht plan.
Theo uit Utrecht | 19-12-2013 20:07 uur  

En dat ga jij zeker iedereen leren,hier in Nederland,Gerrit. ps. je bent er lang mee bezig. ga je gang.
Wolf uit HOUTEN | 19-12-2013 19:07 uur  

Geweldig nieuws mijn vrouw vond het al zo vreemd dat ik bijna de deur niet uitkwam de laatste tijd.
enes uit Utrecht | 19-12-2013 17:22 uur  

ging het nou om mensenhandel of om het waterschap.
bee uit | 19-12-2013 17:20 uur  

Ik weet niet wat jij onder liegen verstaat Gerrit maar de Burgemeester uitmaken voor leugenaar is niet schelden maar gewoon de waarheid. Aleid Wolfsen heeft er een puinhoop van gemaakt in Utrecht, hij belooft maar dingen maar er komt niks van terecht. Tour de France was zijn hoogste prioriteit.
hans uit Utrecht | 19-12-2013 17:17 uur  

niet de Hardebollenstraat open moeten ze zandpad open doen wat heb je aan de Hardebollenstraat toch niks hoeveel meisjes kunnen daar an werk
henk uit Maarssen | 19-12-2013 17:16 uur  

Ik ben van mening, dat berichten, ongeacht het onderwerp, niet geplaatst moeten worden als er in de berichten gescholden wordt. Het wordt weer tijd, dat we in ons land weer eens gaan leren om op een fatsoenlijke manier met elkaar om te gaan. En daar hoort schelden naar de burgemeester niet bij.
Gerrit uit Utrecht | 19-12-2013 16:52 uur  

Gemeente Utrecht en leugenaar Wolfsen beloven elke dag weer wat anders maar er komt elke keer geen zak van terecht. Laten ze nou is een keer doen wat ze beloven en niet om de haverklap liegen en draaien. Blijkbaar hoort dat bij de politiek, liegen en bedriegen.
Hans uit Utrecht | 19-12-2013 16:25 uur  

Dit vind ik wel een goed punt, gewoon zandpad weer open doen tot er een nieuwe locatie is. Ik ben benieuwd of dit plan door gaat.
Dennis uit Utrecht | 19-12-2013 15:36 uur  

Nieuwsoverzicht

Utrechtse verpleeghuizen aan Kamerleden: kom verkiezingsbeloftes na

De overkoepelende vereniging voor zorgorganisaties in de provincie Utrecht wil d...

 • audio

lees verder »


-advertentie-

Groenekan en Westbroek korte tijd zonder stroom

Inwoners van Groenekan en Westbroek zaten donderdagochtend zonder stroom. Dat me...

lees verder »


Hoogland blijft zonneparkplan kritisch volgen

Hoogland zal zich niet verzetten tegen de bouw van een eventueel zonnepark in he...

lees verder »


Tuinbranche nadert jaaromzet van vier miljard

Nederlanders hebben vorig jaar meer geld gestoken in hun tuin. Volgens brancheor...

lees verder »


Ondiep klaar met verkeersdrukte door knijp Monicabrug

Bewoners van de Utrechtse wijk Ondiep zijn ontevreden over verkeersmaatregelen i...

 • audio

lees verder »


Brand in cafetaria in Utrechtse binnenstad

De brandweer is donderdagochtend in actie gekomen vanwege een brand in een horec...

lees verder »


Vaker intercity op Amsterdam-Utrecht-Eindhoven

Vanaf december gaan er meer treinen rijden op de lijn Amsterdam-Utrecht-Eindhove...

lees verder »


Tweede Kamer geïnstalleerd: spannende dag voor Utrechtse nieuwelingen

De Tweede Kamer komt donderdag voor het eerst in de nieuwe samenstelling bijeen....

 • audio

lees verder »


Brandweer zet waterkanon in bij brand in loods

In een loods aan de Uraniumweg in Utrecht heeft woensdagavond brand gewoed. De b...

lees verder »


A28 weer vrij na dakpannen op de weg

Op de A28 Utrecht-Amersfoort zijn woensdagavond twee rijstroken afgesloten gewee...

lees verder »


Bagger Baarn op tijd weg

Het bagger in de Eempolder in Baarn is op tijd verdwenen. Dat zei wethouder Mari...

lees verder »


RTV Utrecht wint NL-Award voor docu over David di Tommaso

RTV Utrecht heeft een NL-Award gewonnen voor de documentaire 'David di Tommaso, ...

 • slideshow
 • video

lees verder »


Kwaliteit Welzorg ondermaats, regio Amersfoort stopt samenwerking

Wethouders in de regio Amersfoort (Amersfoort, Baarn, Bunschoten, Leusden, Nijke...

lees verder »


Inwoners Zederik: Utrecht bedreigt onze dorpse identiteit

Inwoners van de gemeente Zederik zijn verdeeld over de 'verhuizing' van Zuid-Hol...

 • video

lees verder »


Gilissen lijsttrekker VVD Utrecht

Dimitri Gilissen wordt lijsttrekker van de VVD in Utrecht bij de gemeenteraadsve...

lees verder »


HKU-studenten op Holland Animation Film Festival

Vandaag is in Utrecht het Holland Animation Film Festival begonnen. Films uit bi...

 • video

lees verder »


Verdachten autobranden Den Dolder zijn Altrecht-patiëntes

De vrouwen die zijn aangehouden voor acht recente autobranden in Den Dolder zijn...

 • video

lees verder »


Auto en bus botsen in De Meern

In De Meern zijn een auto en bus woensdagmiddag gebotst. Het ongeluk gebeurde op...

lees verder »


Burgemeester: blijf alert ondanks arrestaties autobranden

Een zucht van verlichting in Den Dolder. Woensdagmiddag maakte de politie bekend...

 • video

lees verder »


Man op scootmobiel schrikt en komt lelijk ten val

In Utrecht is woensdagmiddag een man in een scootmobiel gevallen. Volgens een ge...

lees verder »


Wijkagent De Meern: "Denk ff na domoor!"

Drie banden van een auto van de politie zijn dinsdagavond lek gestoken in Leidsc...

lees verder »


Auto uitgebrand in Overvecht

In de Utrechtse wijk Overvecht is woensdagmiddag een auto uitgebrand. De wagen s...

 • slideshow

lees verder »


Zuid-Holland: gemeente Vijfheerenlanden hoort bij ons

De provincie Zuid-Holland ziet het helemaal niet zitten dat de nieuwe fusiegemee...

lees verder »


Wesley Sneijder vlucht niet voor Erdogan

Wesley Sneijder is niet van plan weg te gaan uit Turkije. De politieke rel tusse...

lees verder »


Vrouwen aangehouden voor autobranden Den Dolder

De politie heeft twee aanhoudingen verricht vanwege de recente autobranden in De...

lees verder »


Dode motorrijder gevonden in sloot langs polderweggetje

Bij een ongeluk in Woerdense Verlaat is woensdag een motorrijder omgekomen. Een ...

lees verder »


File door brand op vrachtwagen

Op de A1 tussen Eembrugge en Amersfoort is de lading van een vrachtwagen in bran...

 • slideshow

lees verder »


Geen Broederliefde op Bevrijdingsfestival

De rappers van Broederliefde hebben zich als groep teruggetrokken van de Bevrijd...

lees verder »


Geluidswal en uitbreiding voor motorclub Utrecht

De gemeente Utrecht wil een geluidswal laten bouwen langs Motorclubvereniging Ut...

lees verder »


Verpauperde camping Leersum moet leeg

Camping Wildzicht in Leersum moet worden leeggehaald. Dat draagt de gemeente Utr...

lees verder »


15-jarige inbrekers op heterdaad betrapt

Drie inbrekers hebben dinsdagmiddag proberen in te breken in een huis in Utrecht...

lees verder »


Tv-kijkers herkennen man die voor duizenden euro's kleding stal

Ontwikkelingen in een grote kledingroof-zaak in Utrecht: de politie heeft een 47...

lees verder »


Brandweer beukt voordeur in Utrechtse wijk Nieuw Engeland in

De brandweer van Utrecht heeft woensdagmiddag in de wijk Nieuw Engeland een voor...

lees verder »


Storing bij tramovergang IJsselstein

Bij een tramovergang in IJsselstein is woensdag aan het begin van de middag stor...

lees verder »


Definitief advies: fusiegemeente Vijfheerenlanden moet bij Utrecht horen

De nieuwe fusiegemeente Vijfheerenlanden moet bij de provincie Utrecht gaan hore...

 • slideshow

lees verder »


Beschuit met muisjes staat klaar voor drachtige olifant Indra

De olifantenverzorgers van Dierenpark Amersfoort zijn in opperste staat van para...

 • slideshow
 • audio
 • video

lees verder »


Hels kabaal voor kinderen ver van huis in een rolstoel

Toeters, bellen, trommels en een kabaal alsof de wereld vergaat. Op die manier v...

 • audio

lees verder »


Politie zoekt nog steeds bankpasdief Wilnis

In het televisieprogramma Opsporing Verzocht is deze week aandacht besteed aan e...

lees verder »


Auto-ongeluk in Schuilenburg trekt veel bekijks

In de Amersfoortse wijk Schuilenburg is woensdagochtend een auto-ongeluk gebeurd...

 • slideshow

lees verder »


Vier Utrechtse medailles op Special Olympics

De Utrechtse skiërs Ralph Maas uit Driebergen en Myrthe Bechger uit Eemnes hebbe...

lees verder »


"Peuter (3) Uithoorn neergestoken door overbuurvrouw"

De vrouw die dinsdagavond een 3-jarig meisje zou hebben neergestoken in Uithoorn...

lees verder »


"Gezicht groene lobby Amersfoort Ronald Vis (75) overleden"

Ronald Vis, oud-raadslid van GroenLinks in Amersfoort, is op 75-jarige leeftijd ...

lees verder »


Primeur vanuit Zeist: rentetarief van nul procent

Klanten van Triodos Bank krijgen geen rente meer over hun spaargeld. De bank in ...

lees verder »


"Sukkels" dumpen wietafval in Gagelbos

Boswachter Tim heeft via zijn populaire Twitteraccount aandacht gevraagd voor ee...

 • slideshow

lees verder »


Alles over water in fort bij Schalkwijk

Het fort 'Lunet aan de Snel' bij Schalkwijk wordt opengesteld voor bezoekers. Wo...

 • audio

lees verder »


Universiteit zet kinderen aan het rekenen

De Universiteit Utrecht organiseert de vijftiende Grote Rekendag. Kinderen in Ut...

 • audio

lees verder »


Ingenieurs: tunnel bij Amelisweerd kan ook

Niet een verbreding van de snelweg maar een tunnel bij Amelisweerd moet de oplos...

 • audio

lees verder »


Kinderen planten bomen op Nationale Boomfeestdag

Vandaag wordt voor de zestigste keer de Nationale Boomfeestdag gevierd. In heel ...

 • audio

lees verder »


Flinke rookschade door brand Utrecht

De brandweer in Utrecht is dinsdagavond rond 22.00 uur massaal uitgerukt voor ee...

 • slideshow

lees verder »


Ella Vogelaar: "Te veel bezuinigd op Vogelaarwijken"

Het gaat anno 2017 nog altijd niet goed in de meeste 'Vogelaarwijken', zoals Ond...

 • audio

lees verder »


Neergestoken peuter Uithoorn buiten levensgevaar

Een dramatisch incident net over de provinciegrens in Uithoorn: een 3-jarig meis...

 • slideshow
 • video

lees verder »


Update: vermiste jongen Overvecht gevonden

De politie is op zoek naar een 15-jarige jongen die voor het laatst is gezien in...

lees verder »


Nieuwe SP-wethouder in IJsselstein

De SP in IJsselstein draagt Chris Baerveldt voor als nieuwe wethouder. Hij wordt...

lees verder »


Strieder ook volgend seizoen bij FC Utrecht

Het contract van Rico Strieder bij FC Utrecht is met één seizoen verlengd. De cl...

lees verder »


Spullen uit ijzertijd gevonden bij station Driebergen-Zeist

Bij de werkzaamheden bij station Driebergen-Zeist zijn de overblijfselen van een...

 • video

lees verder »


Kind (12) op straat beroofd van telefoon

Een 12-jarige jongen uit Woerden is maandag bedreigd en beroofd van zijn telefoo...

lees verder »


Gekke lantaarnpaal in Nigtevecht weggehaald

De lantaarnpaal die midden op de Raadhuisstraat in Nigtevecht stond, is dinsdag ...

lees verder »


Windvlaag verwoest marktkraam in Baarn

Een stormachtig dagje op de Baarnse dinsdagmarkt. Rond 12.45 uur raasde een klei...

 • slideshow

lees verder »


Privébrieven Wim Sonneveld openbaar

Een tot nog toe onbekende collectie brieven die Wim Sonneveld uitwisselde met zi...

lees verder »


Krijgt Utrecht er bijna 35.000 inwoners bij?

De fusie van de gemeentes Vianen, Leerdam en Zederik nadert een belangrijke stap...

 • video

lees verder »


Gerelateerde berichten

Afgewezen bouwer peeskamers Zandpad overweegt juridische stappen

lees meer

Nieuwe prostitutiezone Zandpad niet voor 2018 klaar na breuk met investeerder

lees meer

Raad van State verwerpt bezwaren tegen raamprostitutie bij Zandpad

lees meer

Rechtszaak vrouwenhandel Zandpad Utrecht aangehouden

lees meer

Rechtszaak rondom illegale prostitutie Zandpad geschorst

lees meer

Eerste prostitutiebootjes Zandpad weg

lees meer

Wegra in beroep tegen uitspraak Zandpad

lees meer

Utrecht wil alle seksramen toch op Nieuwe Zandpad

lees meer

Minder seksramen op Nieuwe Zandpad Utrecht

lees meer

"Utrecht had prostitutieramen veel eerder kunnen sluiten"

lees meer

Omwonenden:Bevries Nieuwe Zandpad

lees meer

Utrecht kiest kandidaat-bouwer Nieuwe Zandpad

lees meer

Utrecht in gesprek met ondernemers over Zandpad

lees meer

Hoger beroep Zandpad: Wegra-baas hoort verweer gemeente hoofdschuddend aan

lees meer

Raad stemt in met nieuwe prostitutiezone bij Zandpad

lees meer

"Nauwelijks misstanden bij raamprostitutie Zandpad"

lees meer

Veel belangstelling op Marktplaats voor seksboten Zandpad

lees meer

Seksboten Zandpad te koop op Marktplaats

lees meer

Raad praat met omwonenden over Nieuwe Zandpad

lees meer

Ondernemers voor Nieuwe Zandpad Utrecht melden zich

lees meer

Radio M Utrecht

Donderdag in Aan Tafel!
'Gekust door de Eeuwigheid' is de titel van het 31ste album van Lenny Kuhr. Ze komt hier in Aan Tafel over praten.

Nieuws uit andere regio's


(inter)nationaal nieuws


-advertentie-
In de regio

Fotoalbum Utrecht Marathon
Kijk hier naar het fotoalbum van de 36e Utrecht Science Park Marathon!

lees verder »


Radio M Utrecht

Tuintips op Radio M Utrecht
Iedere werkdag geeft tuinman Jurgen Smit in het radioprogramma Utrecht komt Thuis van Maya Eksteen rond 18.40 uur een tuintip.

lees verder »

-advertentie-