Utrechtse Hardebollenstraat en Zandpad weer snel open

Door de nieuwsredactie · geplaatst: donderdag 19 december 2013, 15:00 uur | update: zondag 18 januari 2015, 06:45 uur

UTRECHT - De Utrechtse gemeenteraad wil een snelle heropening van de peeskamers aan de Hardebollenstraat en het Zandpad. Dat bleek donderdagmiddag tijdens het raadsdebat over de prostitutie in de stad.

Een grote meerderheid wil dat de prostitutieplekken weer beschikbaar komen tot dat er een nieuwe locatie is voor de prostitutie in de stad. Dat kan zeker nog wel anderhalf jaar duren.

WOLFSEN
Ook moet de burgemeester in onderhandeling met het waterschap Amstel Gooi en Vechtstreek om er voor te zorgen dat de ligplaatsen voor de boten beschikbaar blijven. Burgemeester Wolfsen is gevraagd om hier zo snel mogelijk contact over op te nemen met het waterschap, dat onlangs eiste dat de bootjes moeten sluiten.

Wolfsen heeft de raad donderdag ook toegezegd te gaan praten met het waterschap. Hij zegt ook z'n best te doen om de ramen in de Hardebollenstraat zo snel mogelijk weer open te krijgen. Maar hij waarschuwt wel dat het hier heel erg druk wordt als de Hardebollenstraat weer open gaat en het Zandpad dicht blijft.

MINIMUMLEEFTIJD
Verder heeft een raadsmeerderheid ingestemd met een nieuwe Algemene Plaatselijke Verordening. Daarin staan de voorwaarden waar de prostitutie in de stad aan moet voldoen. Zo gaat de minimumleeftijd van prostituees omhoog naar 21 jaar.

Ook wil een raadsmeerderheid dat de dames beter geregistreerd worden. Verder is vastgelegd dat de Hardebollenstraat in de binnenstad 's nachts dicht gaat. Onder meer oppositiepartij CDA had hierop aangedrongen.

TIPPELZONE
De gemeenteraadsleden bleken tijdens het debat nog meer wensenlijstjes te hebben over de voorwaarden voor prostitutie in de stad. Zo wil de ChristenUnie dat de sluiting van de tippelzone aan de Europalaan weer op de agenda komt. De VVD wil het maximale aantal ramen bij één exploitant verhogen van twintig procent naar vijftig procent minus één raam.

De gemeente zoekt momenteel naar een nieuwe plek voor prostitutie in de stad. Het college heeft plannen voor een nieuwe prostitutiezone aan de Einsteendreef. Over deze locatie wordt volgend jaar een beslissing genomen.


-advertentie-Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Tips voor onze redactie? Bel de tiplijn op 030 8 500 500 of
Whatsapp de redactie via 06 20 70 07 28.


verberg de 16 reacties  |  naar nieuwsoverzicht »Reacties van lezers

Wat mij betreft, de Hardebollenstraat niet heropenen die locatie is voor de auto’s niet te doen want de parkeer mogelijkheden zijn zeer slecht in die buurt, Het Zandpad is de perfecte locatie je kan er makkelijk komen en is verbuiten het centrum prime dus, Wat is de best optie, de gemeente koopt al de booten zorgt er voor dat ze daar mogen blijven liggen, een eerlijke huurprijsvracht zo dat de vrouwen ook een eerlijke prijs aan de klant kunne vragen. Dat lijkt mij het beste ik hoop dat het weer snel open gaat.
Willem uit Hilversum | 22-12-2013 16:05 uur  

Hai met Barry uit Utrecht * Als je wilt weten wat de elite / adel vroeger deed met hun personeel / slaven / bewoners van hun gebieden kijk dan naar bijvoorbeeld (Ziggo) 123 Investigation Discovery, 124 Crime & Investigation Network, 125 CBS Reality. Daarin is onder andere te zien dat de elite / adel vroeger met mensen experimenteerden net zoals Adolf Hitler liet doen in de concentratiekampen. De wereld van elite / adel werd pas boos als hun eigen mensen slachtoffer werden van zulke wandaden. Mensen die ter dood werden veroordeeld vroeger werden soms levend ontleed (bv in Boerhaave te Leiden). Dat dr L de Jong wat fouten maakte in de serie 'Het Koninkrijk der Nederlanden in de Tweede Wereldoorlog' worden in extra boeken van de serie hersteld.
A W Reijersen van Bu uit Utrecht | 20-12-2013 23:33 uur  

Ja ga d'r hoogleraren bijhalen en proffesoren.. Mijn professor heeft me nog altijd geleerd dat prostitutie het oudste beroep ter wereld is. Dus beetje respect voor de werkende dames en gauw die boten weer open. En als ze volgende keer nou de pooiers oppakken ipv WEGRA dan stopt mensenhandel misschien
Jokkebrok uit Utrecht | 20-12-2013 22:01 uur  

Het zandpad is nog steeds de beste locatie maar dan niet met de boten en het beheer van Wegra. Tenslotte zij worden beschuldigd van het meewerken aan mensenhandel. Dus leg er nieuwe boten met nieuwe (betrouwbare) beheerders neer.
JohnM uit Utrecht | 20-12-2013 12:11 uur  

Jahoe - Hardebollenstraat OPEN. Kan niet wachten. Doei Wolfsen bye bye.
Hardebollenstraat uit Utreg | 20-12-2013 10:29 uur  

A W Reijersen van Bu uit Utrecht.Uw verwijzing naar beroepsleugenaar Dr.L.de Jong, zal wel een foutje zijn. Deze man is door de mand gevallen als onbetrouwbaar en een super fantast.
Hai met Barry uit Utrecht | 19-12-2013 23:10 uur  

Van mij mag in Nederland het bezoek van klanten aan prostituees verboden worden net zoals in Frankrijk en Zweden. Liever vandaag dan morgen! De elite van Nederland verdient enorm veel met goederen en diensten die met seks hebben te maken en daarom kijken die en hun vrienden de andere kant op. In Nederland is een fascistische wegwerp cultuur van overtollige mensen (Dr L de Jong schrijft hier over in 'Het Koninkrijk der Nederlanden in de Tweede Wereldoorlog' en waarschuwt ook daarvoor) waarbij het een groep mensen in Nederland die denkt de dienst uit te maken het niets interesseert wat er met mensen gebeurt die ze niet als arbeider (lees slaaf) kunnen gebruiken. Mensen die geld verdienen door zich voor seksuele diensten te laten betalen leveren zelfs nog geld op (belasting enzovoort) en dat komt die beruchte groep mensen die Nederland terroriseert nog goed uit ook. Franse hoerenloper betaalt straks dubbel. http://nos.nl/op3/artikel/582495-franse-hoerenloper-betaalt-straks-dubbel.html Zweden Nieuws - Minister wil aanpak prostitutie in Zweden verder verharden http://www.emigreren-naar-zweden.com/prostitutie-in-zweden.html Mensenhandel en prostitutie http://www.christenunie.nl
A W Reijersen van Bu uit Utrecht | 19-12-2013 20:15 uur  

De Hardebollestraat open zonder het Zandpad of andere grote straat lijkt me een zeer slecht plan.
Theo uit Utrecht | 19-12-2013 20:07 uur  

En dat ga jij zeker iedereen leren,hier in Nederland,Gerrit. ps. je bent er lang mee bezig. ga je gang.
Wolf uit HOUTEN | 19-12-2013 19:07 uur  

Geweldig nieuws mijn vrouw vond het al zo vreemd dat ik bijna de deur niet uitkwam de laatste tijd.
enes uit Utrecht | 19-12-2013 17:22 uur  

ging het nou om mensenhandel of om het waterschap.
bee uit | 19-12-2013 17:20 uur  

Ik weet niet wat jij onder liegen verstaat Gerrit maar de Burgemeester uitmaken voor leugenaar is niet schelden maar gewoon de waarheid. Aleid Wolfsen heeft er een puinhoop van gemaakt in Utrecht, hij belooft maar dingen maar er komt niks van terecht. Tour de France was zijn hoogste prioriteit.
hans uit Utrecht | 19-12-2013 17:17 uur  

niet de Hardebollenstraat open moeten ze zandpad open doen wat heb je aan de Hardebollenstraat toch niks hoeveel meisjes kunnen daar an werk
henk uit Maarssen | 19-12-2013 17:16 uur  

Ik ben van mening, dat berichten, ongeacht het onderwerp, niet geplaatst moeten worden als er in de berichten gescholden wordt. Het wordt weer tijd, dat we in ons land weer eens gaan leren om op een fatsoenlijke manier met elkaar om te gaan. En daar hoort schelden naar de burgemeester niet bij.
Gerrit uit Utrecht | 19-12-2013 16:52 uur  

Gemeente Utrecht en leugenaar Wolfsen beloven elke dag weer wat anders maar er komt elke keer geen zak van terecht. Laten ze nou is een keer doen wat ze beloven en niet om de haverklap liegen en draaien. Blijkbaar hoort dat bij de politiek, liegen en bedriegen.
Hans uit Utrecht | 19-12-2013 16:25 uur  

Dit vind ik wel een goed punt, gewoon zandpad weer open doen tot er een nieuwe locatie is. Ik ben benieuwd of dit plan door gaat.
Dennis uit Utrecht | 19-12-2013 15:36 uur  

Nieuwsoverzicht

Honderd auto's verwoest door brand in veilingbedrijf Amersfoort

Door de brand bij veilingbedrijf BVA Auctions aan de Kryptonweg in Amersfoort zi...

lees verder »


-advertentie-

Motorrijder ernstig gewond bij ongeluk op N210 in Lopik

Een motorrijder is zaterdagavond ernstig gewond geraakt bij een aanrijding op de...

 • slideshow

lees verder »


Brand in bedrijfspand Amersfoort onder controle

De brandweer is al uren bezig met een brand in een veilinghuis in Amersfoort. Ro...

 • slideshow
 • audio
 • video

lees verder »


Fantasyliefhebbers naar Kasteel de Haar: "Het staat helemaal vol"

Duizenden fantasyliefhebbers verzamelen zich dit weekend bij Kasteel de Haar in ...

 • slideshow
 • video

lees verder »


Deze week in het nieuws: Koningsdag en lintjes voor Utrechters

Een overzicht van alle activiteiten op Koningsdag was het best gelezen nieuwsber...

 • slideshow

lees verder »


Achter de schermen: veiligheidsoperatie Koningsdag

Ballonnen die beveiligingscamera's afschermen, muziekbandjes die opstoppingen ve...

 • video

lees verder »


Dames UZSC veroveren landstitel

De waterpolodames van UZSC zijn landskampioen geworden. In Ede werd het tweede d...

 • slideshow
 • audio

lees verder »


Lange file door kettingbotsing op N201

Vier auto's zijn zaterdagmiddag met elkaar in botsing gekomen op de N201 bij Loe...

 • slideshow

lees verder »


Nieuwe Goejanverwellesluis geopend: sluiswachter zonder werk

De familie van sluiswachter Ad Gelderblom beheerde meerdere generaties lang de o...

lees verder »


Nog eens drie extra punten aftrek voor Magreb'90

De Utrechtse voetbalclub Magreb'90 heeft van de licentiecommissie van de KNVB no...

 • audio

lees verder »


Bijzondere koe gaf al meer dan 100.000 liter melk

Burgemeester Molkenboer van Woerden is zaterdag op bezoek geweest bij een bijzon...

 • video

lees verder »


Warme tweede week van meivakantie

Goed nieuws voor kinderen die een meivakantie van twee weken hebben: zij kunnen ...

lees verder »


Dafne Schippers kampte met burn-outverschijnselen

Topatlete Dafne Schippers zat een poosje op de rand van een burn-out. Dat onthul...

lees verder »


Pepperspray nodig bij arrestatie vermoedelijke drugsdealer Woerden

Na een wilde achtervolging met auto's en een politiehelikopter is vrijdagavond i...

 • slideshow

lees verder »


Loodvervuiling geconstateeerd op landgoed in Zeist

Jonge kinderen mogen niet meer spelen op Landgoed Bornia in Zeist omdat de grond...

lees verder »


Bekende Utrechters komen op voor huismus

Maarten van Rossem, boswachter Tim Hogenbosch, Ronald Giphart en Henk Westbroek ...

lees verder »


Utrecht rijdt ondanks ontploffing door met IVECO's op gas

De gemeente Utrecht heeft contact gezocht met de leverancier van haar vrachtwage...

 • slideshow

lees verder »


Veel schade door botsing tegen vangrail op A12

Een automobiliste is vanavond rond 17.00 uur in botsing gekomen met een vangrail...

 • slideshow

lees verder »


Mijlpaal voor Hindoes: eindelijk eigen tempel in Utrecht

Een langgekoesterde wens van de Hindoe-gemeenschap in Utrecht is in vervulling g...

 • audio
 • video

lees verder »


Mirte (14) wint fotoprijs met serie over Hongerwinter

De 14-jarige Mirte Rietveld heeft een fotoprijs gewonnen met haar serie over de ...

 • slideshow
 • video

lees verder »


Honkbaltalent UVV maakt transfer naar Amerika

Hij is nog maar 17 jaar en vertrekt in augustus naar Amerika: het jonge honkbalt...

 • video

lees verder »


Rondreizende oplichters weer actief in Nieuwegein

Inwoners van Nieuwegein worden gewaarschuwd voor zogenoemde 'travellers'. Deze r...

lees verder »


Openluchttheater Doorn hersteld: "Mooi gebied met rijke historie"

Het in verval geraakte openluchttheater op landgoed Zonheuvel in Doorn wordt wee...

 • audio

lees verder »


Werkstraf voor oproep tot "bom in moskeeën"

Een 52-jarige vrouw uit Utrecht is veroordeeld tot 24 uur werkstraf omdat ze tij...

lees verder »


Kankeronderzoeker Clevers genomineerd voor Europese prijs

Kankeronderzoeker Hans Clevers is genomineerd voor de prijs 'Europees uitvinder ...

lees verder »


"Ongelukken door herinrichtingsplan Wittevrouwensingel"

Busbedrijf U-OV is ontevreden over de oorspronkelijke herinrichtingsplannen voor...

 • slideshow

lees verder »


Schoorsteen in brand in Polsbroek

Een inwoner van Polsbroek (gemeente Lopik) keek vrijdagochtend raar op toen er e...

 • slideshow

lees verder »


Spakenburg neemt maatregelen voor 'relwedstrijd'

Voetbalclub Spakenburg doet er alles aan om de wedstrijd tegen Kozakken Boys zat...

 • audio

lees verder »


Meeste jeugdhulp in regio nodig in Utrecht, minste in Renswoude

Ruim 13 procent van de kinderen tot 17 jaar in de gemeente Utrecht kreeg vorig j...

 • audio

lees verder »


'Twittertreiteraar' doet aangifte tegen burgemeester Veenendaal

Sjoerd Hania is nog niet klaar met de gemeente Veenendaal. De 'twittertreiteraar...

 • audio

lees verder »


Utrechtse hoogleraar schenkt prijs aan fonds Ploumen

De Utrechtse hoogleraar Olle ten Cate geeft een prestigieuze Amerikaanse prijs t...

 • audio

lees verder »


Automobilisten opgelet: A1 dit weekend deels dicht

De A1 tussen knooppunt Diemen en afrit Muiderberg is het hele weekend dicht. Rij...

lees verder »


Wetsovertreders: juridische stappen tegen Van der Hoevenkliniek

De Bond van Wetsovertreders start een kort geding tegen de Van der Hoevenkliniek...

lees verder »


Drugsdealer vlucht door Benschopse boomgaarden

Een spectaculaire achtervolging vannacht in Benschop: de politie wilde twee drug...

lees verder »


Geen bezwaren tegen bouw nieuwe sporthal Overvecht

De gemeente Utrecht gaat een nieuwe sporthal bouwen in de wijk Overvecht. De bou...

lees verder »


Golfkar voor eenzame ouderen ook naar andere Utrechtse wijken

Het project met golfkarretjes voor ouderen in Utrecht wordt uitgebreid. De karre...

lees verder »


Woerdense dierenambulance: problemen door ruimtegebrek vogelopvang

De Dierenhulpverlening Woerden zit met de handen in het haar. De vogels die de W...

 • audio

lees verder »


Dieven slaan toe bij cafetaria in Harmelen

In Harmelen is in de nacht van donderdag op vrijdag ingebroken bij een snackbar ...

lees verder »


Auto's gaan in vlammen op in Soest

In Soest zijn in de nacht van donderdag op vrijdag twee auto's ernstig beschadig...

 • slideshow
 • video

lees verder »


Terug naar Zeist: Ennie (87) groeide op met zeven Joodse onderduikers

De 87-jarige Ennie de Bie valt van de ene verbazing in de andere als ze voor het...

 • video

lees verder »


Gerelateerde berichten

Weer vertraging voor raamprostitutie Nieuwe Zandpad

lees meer

Exploitant Freya blij met andere investeerder Zandpad

lees meer

Afgewezen bouwer peeskamers Zandpad overweegt juridische stappen

lees meer

Seksbootjes Zandpad moeten voor 1 september weg

lees meer

Nieuwe prostitutiezone Zandpad niet voor 2018 klaar na breuk met investeerder

lees meer

Raad van State verwerpt bezwaren tegen raamprostitutie bij Zandpad

lees meer

Rechtszaak vrouwenhandel Zandpad Utrecht aangehouden

lees meer

Rechtszaak rondom illegale prostitutie Zandpad geschorst

lees meer

Eerste prostitutiebootjes Zandpad weg

lees meer

Wegra in beroep tegen uitspraak Zandpad

lees meer

Utrecht wil alle seksramen toch op Nieuwe Zandpad

lees meer

Minder seksramen op Nieuwe Zandpad Utrecht

lees meer

"Utrecht had prostitutieramen veel eerder kunnen sluiten"

lees meer

Omwonenden:Bevries Nieuwe Zandpad

lees meer

Utrecht kiest kandidaat-bouwer Nieuwe Zandpad

lees meer

Utrecht in gesprek met ondernemers over Zandpad

lees meer

Hoger beroep Zandpad: Wegra-baas hoort verweer gemeente hoofdschuddend aan

lees meer

Raad stemt in met nieuwe prostitutiezone bij Zandpad

lees meer

"Nauwelijks misstanden bij raamprostitutie Zandpad"

lees meer

Veel belangstelling op Marktplaats voor seksboten Zandpad

lees meer

Fotoalbum Koningsdag 2017
Nog even nagenieten van Koningsdag 2017? Bekijk hier het Utrechtse fotoalbum.

lees verder »Nieuws uit andere regio's


(inter)nationaal nieuws


-advertentie-
RTV Utrecht

DocU: Koningsdag, veilig feesten?
Deze DocU geeft een kijkje achter de schermen bij de gemeente Utrecht en de hulpdiensten die elk jaar nauw samenwerken om ervoor te zorgen dat Koningsdag zo veilig mogelijk verloopt.


Binnenkort

DocU: Stoomcursus Treintechniek
Op 6 en 7 mei zendt RTV Utrecht de DocU: Stoomcursus Treintechniek uit. Hoe komt het dat een trein op de rails blijft en waarom worden vogels niet geëlektrocuteerd als ze op de bovenleiding zitten?

-advertentie-