Geen excuses voor nabestaanden Rinie Mulder

UTRECHT - De politie is niet verplicht excuses te maken voor de dood van Utrechter Rinie Mulder. Dat heeft de civiele rechter besloten.
De nabestaanden van Mulder hadden een zaak aangespannen tegen het Utrechtse politiekorps en de agent die Rinie Mulder doodschoot. Maar volgens de civiele rechter handelde de agent uit noodweer en heeft de politie Utrecht geen steken laten vallen.

RELLEN

Rinie Mulder werd zes jaar geleden doodgeschoten in de Utrechtse volkswijk Ondiep. Die gebeurtenis mondde uit in dagenlange rellen. De wijk werd vervolgens door de ME afgesloten voor mensen die er niet woonden.
Ondanks het feit dat de familieleden in het ongelijk zijn gesteld, zien zij nog wel lichtpunten, zegt hun advocaat Jasper Keijzer. "Ze zijn in ieder geval wel blij dat ze tijdens de mondelinge behandeling van de zaak hun eigen verhaal voor het eerst ook bij een rechtbank hebben kunnen vertellen. In die zin zijn ze ook blij dat de rechtbank ook serieus naar de zaak heeft willen kijken."
De nabestaanden van Mulder willen het vonnis eerst in alle rust verwerken, voordat ze besluiten of ze in hoger beroep gaan.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.