Moeder dode jongen Amersfoort gearresteerd

AMERSFOORT - De 11-jarige jongen die vrijdagavond dood werd gevonden in een huis in Amersfoort, is omgebracht door een misdrijf. Zijn 47-jarige moeder is in het ziekenhuis aangehouden door de hulpofficier van justitie. De vrouw wordt verdacht van moord of doodslag. Dat meldt de politie.
De jongen werd rond 16.35 uur dood gevonden in een woning aan het Noorderlicht in de wijk Nieuwland. Zijn 47-jarige moeder werd enige tijd later zwaargewond en onder politiebegeleiding naar het ziekenhuis gebracht. Geruchten over haar overlijden kloppen niet, zegt de politie.
De recherche is de hele vrijdagavond en zaterdag bezig geweest met onderzoek naar het gezinsdrama. De omgeving van de woning is nog steeds afgezet. De politie laat weten dat het onderzoek ook zondag nog door zal gaan.
De vader is vrijdagavond direct opgevangen door de politie. Hij is betrokken bij het onderzoek. Volgens de politie bestaat het gezin uit vader, moeder en de 11-jarige jongen.

BOLSIUS

In het belang van het onderzoek wil de politie nog niets zeggen over de toedracht. Burgemeester Bolsius wordt op de hoogte gehouden van het onderzoek.
Vrijdagavond kwam Bolsius met een schriftelijke verklaring: "Het afschuwelijke bericht over de dood van de zoon heeft ook mij diep geraakt. We hebben zorg over de toestand van de gewonde moeder. De politie werkt nu volop aan het onderzoek dat antwoord moet geven op de vragen over wat zich in het huis heeft voltrokken."

BOOGKERK

De Boogkerk aan de Watersteeg opent zaterdag om 17 uur de deuren voor mensen die behoefte hebben aan een moment van bezinning vanwege het drama in de wijk Nieuwland.
"Er zal ook iemand aanwezig zijn voor een gesprek of om samen mee te bidden", zegt de koster tegen RTV Utrecht. "De kerk blijft open zo lang dat nodig is."

Moeder dode jongen Amersfoort gearresteerd

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.