Zaak luxe kampbewoners Rhenen uitgesteld

RHENEN - De zaak tegen acht mannen uit Rhenen en Veenendaal die een onverklaarbaar luxe leventje leidden, is uitgesteld. Woensdag heeft het Openbaar Ministerie de aanklacht aangepast en dat vinden de advocaten veel te laat.
De mannen, familieleden van elkaar, werden verdacht van hennep- en witwaspraktijken, maar het OM wil ze nu vervolgen vanwege lidmaatschap van een criminele organisatie.
De advocaten betoogden met succes dat ze zich daar niet op hadden kunnen voorbereiden. Omdat de officier van justitie vasthoudt aan de nieuwe eis, zal een nieuwe datum gevonden moeten worden. De mannen zitten overigens niet meer in voorarrest.

FERRARI

De zaak kwam aan het rollen omdat de mannen een onverklaarbare luxueuze leven leidden. Daarop begon de politie in 2012 een onderzoek naar de bewoners van het woonwagenkamp.
Het doel van het onderzoek was niet alleen het opsporen van criminele activiteiten, maar ook de rust in de Rhenense gemeenschap te laten terugkeren, aldus de politie.

FERRARI

Tijdens een grootscheepse actie werden eind februari peperdure spullen in beslag genomen, waaronder twee Ferrari's, een Mercedes, een quad, een waterscooter, dure sieraden en horloges, een vuurwapen en tienduizenden euro's aan cash.Stedin constateerde in acht gevallen fraude met de elektriciteits- en/of gasaansluiting. Eén van de twee Ferrari's bleek overigens niet van de verdachten te zijn en is terug bij de eigenaar.
In totaal werden doorzoekingen gedaan op twaalf locaties. De actie concentreerde zich op het woonwagenkamp. De advocaat van één van de verdachten vindt dat opmerkelijk, omdat ook mensen zijn opgepakt die niet op het kamp wonen. Maar deze verdachten zijn niet eens gedagvaard, zegt advocaat Boone.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.