Werkzaamheden Utrecht Centraal voorlopig voorbij

© RTV Utrecht
UTRECHT - Reizigers kunnen vanaf maandagochtend weer volgens de gebruikelijke dienstregeling reizen van en naar station Utrecht Centraal. ProRail ligt zondagmiddag goed op schema met de werkzaamheden.

VERNIEUWD

"We zijn aan het opruimen en testen", zegt een woordvoerder desgevraagd. "Het hele spoorgebied wordt aangepakt, waarbij we het ingewikkelde systeem van treinsporen ontwarren. Nu hebben we drie complete sporen inclusief bovenleidingen en seinen verwijderd en vernieuwd."
ProRail werkt stapsgewijs: dit jaar zullen er tijdens zes andere nog werkzaamheden plaatsvinden. Die zullen minder ingrijpend zijn, maar ook dan zal de reiziger overlast ondervinden.

SOEPEL

De werkzaamheden zijn nodig om het treinverkeer van en naar Utrecht Centraal soepeler te laten rijden. Er zullen meer treinen langs het treinknooppunt kunnen en bovendien kunnen de treinen sneller doorrijden.
Reizigers die de trein nemen binnen de regio Utrecht, moeten niet naar spoor 2 lopen, want die is nog wel dicht. Daar loopt een ander project van ProRail waarbij het perron wordt verbreed. De treinen rijden wel volgens de normale dienstregeling, daarom is het advies om de borden met reisinformatie goed in de gaten te houden voor spoorwijzigingen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.