Geschokte reacties op diefstal bij Stichting Ruben en Julian

ZEIST - De diefstal bij Stichting RuJu veroorzaakt woedende en geschokte reacties. Zeistenaren en bekende Nederlanders die geld ophaalden voor de stichting reageren daarmee op de onthulling dat oud-voorzitter Remco M. drieduizend euro achterover heeft gedrukt.
Uit onderzoek van RTV Utrecht bleek woensdag dat Remco M. in geldnood zat vanwege een verbouwing aan zijn huis. Daardoor verduisterde hij tussen oktober 2013 en januari 2014 inkomsten van de stichting. De fraude is hard aangekomen bij de mensen die het afgelopen jaar geld aan de stichting doneerden.

'LAFAARD'

Een woordvoerder van RTL Nederland laat weten het 'zeer treurig' te vinden dat het geld niet op de juiste plek is terecht gekomen. RTL-sterren zoals John Williams en Chris Zegers haalden vorig jaar rond deze tijd met een benefietwedstrijd tegen Lucky Ajax ruim vijfduizend euro op voor de stichting.
Soapacteur Bas Muijs, ook één van de voetballers die meedeed aan het benefiet, noemt M. via Twitter een 'lafaard' en stelt 'de verbouwing in het huis van Remco M. nog eens over te doen'.

OPSTAPPEN

Inwoners van Zeist zeggen tegen RTV Utrecht geschokt te zijn door de diefstal. Een enkeling vindt dat de overige bestuursleden besmet zijn en ook moeten opstappen. Die lieten woensdagmiddag weten 'adequaat ' te hebben gehandeld. De stichting zegt de situatie te betreuren.
Het geld dat werd ingezameld was bedoeld voor een landelijk monument ter nagedachtenis aan alle kinderen die door huiselijk geweld om het leven zijn gekomen. Remco M. zegt nog altijd dat hij niks verkeerd heeft gedaan, ondanks dat de gemeente Zeist zegt al langer op de hoogte te zijn van de diefstal. Justitie bevestigt dat Remco M. een taakstraf heeft gekregen voor verduistering.

'Soapster Bas Muijs van het RTL-Sterrenteam over de diefstal'
'Reacties op diefstal bij Stichting Ruben en Julian'

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.