"Geld stichting RuJu komt terug"

UTRECHT - Voetbalvereniging Jonathan in Zeist verwacht dat het gestolen geld van de stichting RuJu weer op de juiste plek terecht komt. Dat zegt clubvoorzitter Frank Slijper. "Volgens mij is er een betalingsregeling getroffen en bovendien is niet al het geld gestolen. Ik ken de stichting wel zo goed dat ik er alle vertrouwen in heb dat het in orde komt."
De voormalige voorzitter van de stichting, Remco M., kwam woensdag in opspraak nadat uit onderzoek van RTV Utrecht bleek dat hij 3.000 euro uit de kas heeft gestolen. Stichting RuJu werd vorig jaar opgericht na de moord op de broertjes Ruben en Julian uit Zeist. Het was de bedoeling om geld in te zamelen voor een monument voor kinderen die door huiselijk geweld om het leven zijn gekomen.

BENEFIET

Een benefietwedstrijd op de velden van voetbalvereniging Jonathan, waarvan Ruben lid was, bracht vorig jaar nog 11.000 euro op. Daarvan was 5.000 euro afkomstig van Lucky Ajax dat tegen een sterrenteam van RTL speelde. Een paar weken na het duel begon M. het geld te stelen. Hij blijft volhouden dat hij niks verkeerd heeft gedaan. Justitie bevestigde woensdag echter dat M. is veroordeeld tot een taakstraf van 60 uur wegens verduistering. Ook moet hij het gestolen geld terugbetalen.
BN'ers
De diefstal heeft veel losgemaakt onder de deelnemers van de benefietwedstrijd. Soapacteur Bas Muijs was één van de spelers en hij is woest. "De zaak is al zo triest en dat wordt nu alleen maar erger. Het is werkelijk waar onbegrijpelijk dat je dat geld stelt." Ook tv-presentator John Williams is verbijsterd. "Een taakstraf van 60 uur is niks. Hij moet maar ergens heel lang in een kamertje gaan zitten en het geld terugbetalen. Het is schaamteloos tot op het bot", zei hij in RTL Boulevard.
Het monument waar Stichting RuJu al meer dan een jaar voor aan het sparen is, staat er nog steeds niet. Het had dit jaar in Zeist of in de omgeving daarvan gerealiseerd moeten worden. Wanneer het beeld wel klaar is, is onduidelijk.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.