D66 Utrecht: Meer opvangplaatsen voor asielzoekers

UTRECHT - D66 in Utrecht wil dat het gemeentebestuur zorgt voor meer opvangplaatsen voor asielzoekers. Door de oorlogen in Syrië en Eritrea zijn er snel veel meer plekken nodig, stelt de partij.
Eerder deze week riep staatssecretaris Teeven gemeenten al op om voor meer opvangmogelijkheden te zorgen. Raadslid Anne-Marijke Podt wil dat het stadsbestuur hieraan gehoor geeft. Ze wil weten of er snel meer gebouwen beschikbaar kunnen komen voor asielzoekers. Dat past ook bij de stad, vindt ze. "Utrecht is een open, tolerante en gastvrije stad. Laten wij het goede voorbeeld geven voor de rest van het land."
Podt wil ook dat het college ervoor zorgt dat asielzoekers uit opvangcentra kunnen doorstromen naar gewone huizen. Vooral in de regio Utrecht blijven vluchtelingen die al zijn toegelaten tot Nederland erg lang in opvangcentra, zegt ze. "Als we de uitstroom van de centra beter kunnen regelen, kunnen we ook de instroom weer aan."
De gemeente Utrecht telt één asielzoekerscentrum. Dat zit in het voormalige Militair Hospitaal aan de Joseph Haydnlaan in Oog in Al. Er verblijven ongeveer 450 mensen in 146 kamers.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.