Omstreden topman Amersfoorts crèchebedrijf stapt op

AMERSFOORT - Topman Jean-Pierre Bienfait van kinderopvangorganisatie Smallsteps in Amersfoort is opgestapt. Hij gaf leiding aan het bedrijf dat eerder onder de naam Estro failliet ging. De commotie en onrust bij het bedrijf, die zijn ontstaan door het faillissement en de doorstart, zijn naar eigen zeggen de reden voor het vertrek van Bienfait.
Estro was het grootste kinderdagverblijf van Nederland en ging deze zomer failliet. Meer dan 800 mensen verloren hun baan, terwijl er wel meteen een doorstart werd gemaakt onder de naam Smallsteps.
Bienfait, en mogelijk ook andere leden van de top, hebben vlak voor het faillissement een bonus gekregen. Minister Lodewijk
Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid liet de Tweede Kamer donderdag in antwoord op schriftelijke vragen weten het verontrustend en laakbaar te vinden als blijkt dat de top van Estro zichzelf kort voor het faillissement 'rijkelijk' heeft beloond.
Abvakabo FNV is een rechtszaak begonnen tegen Smallsteps, waarachter de Britse investeerder H.I.G. Capital zit. De vakbond vindt dat misbruik is gemaakt van het faillissementsrecht om goedkoop werknemers te kunnen ontslaan.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.