"Poster Hitler geen verheerlijking"

UTRECHT - De omstreden beeltenis van Adolf Hitler op een flyer van een Utrechts bierfeest heeft geen slechte bedoelingen. Sterker nog: de beeltenis maakt Hitlers denkbeelden belachelijk. Dat zegt organisator HAL16. De flyer wordt dan ook niet aangepast of verwijderd.
"Het is niet zo dat je zijn persoon verheerlijkt. Je benadrukt eigenlijk dat het zo'n absurd persoon was en dat zijn denkbeelden belachelijk waren", beweert Mark Kersten van HAL16.
De afgelopen dagen is er ophef ontstaan over de satirische 'Adolf Hipster'. Michael Kroonbergs, hoofdredacteur van de Utrechtse nieuwssite DUIC, vroeg zich vanwege flyer in een weblog af of Hitler een soort cultfiguur is geworden. Vervolgens werd op Facebook en Twitter sceptisch gereageerd op de flyer.
Op de flyer staat een figuur die sterk op Hitler lijkt. Daarnaast staat een beeltenis die doet denken aan nazi-Duitsland. In bijpassende typografie staat 'Bier, Worst und Spielerei', dat zou verwijzen naar de leus 'brot, arbeit und freiheit'.
Het Duitse 'Bierfest' dat via de flyer wordt gepromoot, wordt op 27 september gehouden. Er zijn geen plannen om tijdens het feest nog te refereren aan de Tweede Wereldoorlog.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.