Drinkwater meeste huizen Doorn weer gifvrij

DOORN - Zo'n vijftig huishoudens rond de Acacialaan in Doorn kunnen weer zonder problemen water uit de kraan drinken. Bij drie huizen bevat het drinkwater nog steeds te veel giftige stoffen. Waterleidingbedrijf Vitens raadde de gezinnen eerder nog aan om uit voorzorg hun water te koken voor gebruik.
De giftige stof die door een stomerij in de straat wordt gebruikt is in de jaren zeventig en tachtig in de grond gelekt. Nu Vitens watermonsters heeft genomen bij de meeste huizen, kunnen die bewoners daar weer met een gerust hart kraanwater drinken.
Bij de drie huizen waar de stof nog in het water zit moeten de leidingen worden vervangen. Vitens wacht op de nodige vergunningen om het werk te kunnen starten. De verontreining vormt volgens het waterleidingbedrijf geen directe bedreiging voor de volksgezondheid.
Het drinkwater in drie andere huizen in Doorn is nog niet veilig verklaard omdat de bewoners niet thuis waren tijdens de metingen in de wijk. Gemeente Utrechtse Heuvelrug doet verder nog onderzoek naar de luchtkwaliteit in de huizen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.