Corruptieschandaal politie: Pon loopt autocontract mis

LEUSDEN - Minister Opstelten heeft vanwege een corruptieschandaal bij de politie besloten een contract met Volkswagen-importeur Pon in Leusden niet te verlengen. Het bedrijf had volgens De Telegraaf de order al grotendeels in de zak zitten.
Opstelten moest voor 1 oktober beslissen of hij het contract met Pon wilde verlengen. Hij heeft besloten dat niet te doen. De Volkswagen-importeur in Leusden won vier jaar geleden de aanbesteding van een half miljard euro om auto's te leveren aan de Nederlandse politie.
Het Openbaar Ministerie vermoedt nu dat tijdens de aanbesteding bij de afdeling inkoop van de Nationale Politie de regels zijn overtreden en heeft daarvoor één verdachte in het vizier.
De minister van Veiligheid en Justitie vindt het niet wenselijk om, terwijl er een onderzoek naar een vorige aanbesteding loopt, het contract met dezelfde leverancier te verlengen. Daarom wordt een nieuwe aanbesteding uitgeschreven. Pon zal tijdens het aanbestedingsproces wel het beheer en onderhoud van de voertuigen verzorgen. Dat zal ongeveer een jaar duren.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.