Geweer in trein was voor gekostumeerd bal

UTRECHT - Het nepmachinegeweer dat maandagochtend voor opschudding zorgde op Utrecht Centraal, was een sierstuk voor een gekostumeerd bal. De trein waarin de eigenaar van het geweer zich bevond, is volgens een ooggetuige niet verder gereden.
Maandag kreeg de politie een tip van een treinreiziger, die een machinegeweer uit een sporttas zag steken. Zeven politieagenten doorzochten de afgesloten trein, waardoor passagiers moesten wachten met uitstappen. Na tien minuten was de eigenaar van het geweer aangehouden.
De man is naar het bureau gebracht. Hij had volgens de politie geen kwaad in de zin: het geweer was een rekwisiet voor een gekostumeerd bal. De feestganger had ook een zwaard bij zich. Hij is vrijgelaten, maar kreeg wel een proces-verbaal omdat het bezit van nepwapens verboden is.
Volgens een treinreiziger gingen de deuren van de trein kort na de arrestatie weer open. Tien minuten later werd omgeroepen dat de trein niet meer ging rijden. De reizigers konden een andere trein halen en liepen een half uur vertraging op.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.