Musicus Erik van der Wurff overleden in De Bilt

DE BILT - Muzikant Erik van der Wurff is overleden. Dat heeft zijn vriend en jarenlange metgezel Herman van Veen bekendgemaakt. Van der Wurff was 69 en leed aan kanker.
De pianist en componist uit De Bilt was onder meer bekend als de muzikant die Herman van Veen 52 jaar lang begeleidde bij zijn programma's. Hij componeerde een aanzienlijk deel van het repertoire van Van Veen. Het duo leerde elkaar kennen op het Utrechts conservatorium, waar Van der Wurff piano, contrabas en dwarsfluit studeerde.
Van der Wurff schreef ook muziek voor theater en speelfilms als 'Van de koele meren des doods' en 'Ciske de Rat' en arrangeerde voor Stef Bos, Robert Long en Jasperina de Jong. Ook werkte hij met buitenlandse artiesten als Toots Thielemans en John Denver. Verder zette hij zijn naam onder zes musicals, een volksopera, kamermuziek, symfonisch werk en pianorepertoire.
Tijdens zijn muzikale loopbaan werd Van der Wurff onderscheiden met onder meer een Edison, een Gouden Harp en de Kunst en Cultuurprijs van De Bilt. Voor het populaire lied Opzij dat hij met Herman van Veen schreef kreeg hij de Louis Davidsprijs. In 2009 werd Van der Wurff benoemd in de Orde van de Nederlandse Leeuw.
Herman van Veen bevestigde dinsdagmorgen het gerucht dat maandagavond al via sociale media werd verspreid met een tekst op zijn website:
Gisterenavond
is in zijn woning
vader, echtgenoot, muzikant
en mijn vriend
Erik van der Wurff
aan de gevolgen
van kanker overleden.
tweeënvijftig jaar
waren we onderweg
naar ergens
om er te gaan spelen
tweeënvijftig jaar
waarin ik zijn zanger was
hij mijn pianist
tweeënvijftig jaar
zongen we
voor onze vaders
onze moeders
als liefde zoveel jaar
kan duren
'Drink en zing
op jou
om alles wat in ons
nooit meer
verdwijnen kan.'
Herman van Veen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.