Studentes in Utrecht op hun hoede voor serie-aanrander

UTRECHT - De Utrechtse Vrouwen Studenten Vereniging waarschuwt haar leden dat er een serie-aanrander actief is in Utrecht. Woensdag maakte de politie bekend dat drie aanrandingen in het afgelopen jaar vrijwel zeker zijn gepleegd door één dader.
De misdrijven werden alledrie in de binnenstad van Utrecht gepleegd door een zwarte man van vermoedelijk Surinaamse of Antilliaanse afkomst. Hij liet DNA-sporen achter, waarmee de politie kon vaststellen dat het steeds om dezelfde aanrander ging.

ONRUST

De slachtoffers waren steevast jonge vrouwen, die 's nachts alleen door het centrum liepen. UVSV ziet daar aanleiding in om haar leden nog eens expliciet te waarschuwen, onder meer op een ledenbijeenkomst volgende week. De aanrandingen zorgden eerder voor onrust onder studenten in de stad, onder meer door een waarschuwing die via berichtenservice WhatsApp snel werd verspreid.
Volgens studentenvereniging Unitas waren studenten na de eerste berichten al alert en nemen leden 's nachts maatregelen. De vereniging ziet daarom nog geen noodzaak voor een nieuwe oproep.
Studentenzeilvereniging Histos heeft de leden gewaarschuwd. Daarnaast wordt er voor gezorgd dat studentes niet alleen naar huis fietsen. Ook studentenvereniging Biton neemt maatregelen.

SIGNALEMENT

De aanrandingen kregen woensdag tv-aandacht in het opsporingsprogramma Bureau Hengeveld. Kijkers werden opgeroepen om mee te speuren naar de donkere man van rond de 1.80 of 1.90 meter. Volgens het signalement is hij kaal of heeft hij kort zwart haar. Hij heeft een normaal postuur en spreekt goed Nederlands. De politie spreekt van een "slungelig type".
De aanrander vergreep zich in juni 2013 aan een 18-jarig meisje in een steegje bij de Nieuwegracht. In november onderging een even oud meisje in de Kerkstraat hetzelfde lot. In beide gevallen eiste hij geld en dwong hij zijn slachtoffers tot seksuele handelingen. De meest recente aanranding waar de politie van weet was in juni van dit jaar. Toen werd een 21-jarige vrouw op de Drift zijn slachtoffer. De politie had dat misdrijf nog niet eerder naar buiten gebracht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.