Nog steeds chaos bij busvervoerder Klomp

UTRECHT - Bij de in opspraak geraakte busvervoerder Klomp gaan nog steeds veel zaken mis. Op de redactie van RTV Utrecht komen tal van meldingen binnen over de vervoerder.
Zo zouden afgelopen weken opnieuw kinderen vergeten zijn en komen busjes nog steeds te laat. Ook melden verschillende mensen dat ze busjes met kinderen veel te hard hebben zien rijden, soms tot twee keer de toegestane snelheid.
Ook de Utrechtse SP-fractie krijgt nog klachten binnen. De partij bereidt een zwartboek over de vervoerder voor. Opvallend genoeg beweert de directeur van het bedrijf dat de klachten de laatste weken juist zijn opgedroogd.

CHAUFFEUR

Ouders van kinderen op de Utrechtse Rafaelschool hebben de laatste weken verschillende dingen zien misgaan. Een van de ouders is Roy Hol. Hij heeft de klachten van de ouders op de school geïnventariseerd en kan niet zeggen dat het beter gaat.
"De grootste problemen zitten in de wisselingen van routes en chauffeurs. Dan beginnen de problemen. Onder de chauffeurs zijn veel UWV'ers die moeten reïntegreren. Ze hebben geen affiniteit met kinderen."
Ook chauffeurs zelf klagen bij RTV Utrecht. Zo kwam er een anonieme brief binnen op de redactie waarin een chauffeur zijn beklag doet over de slechte communicatie en planning binnen Klomp.

GEMEENTE

Directeur Bolderman van Klomp herkent zich niet in de klachten. Volgens hem blijkt uit onderzoek dat de opdrachtgevers van het busbedrijf, de gemeenten, erg tevreden zijn over het busvervoer. Ouder Roy Hol heeft daar wel een verklaring voor. "Wij hebben sterke aanwijzingen dat de klachten van ouders alleen bij Klomp terechtkomen. De gemeenten worden daarover niet op de hoogte gebracht."
De misstanden bij Klomp busvervoer kwamen groot in het nieuws nadat een verstandelijk beperkt meisje uren alleen was achtergelaten in een bus. De politie moest het kind uiteindelijk bevrijden. Eerder luidde de Utrechtse SP de noodklok over de busvervoerder. Klomp verzorgt het busvervoer van kwetsbare kinderen naar scholen in grote delen van de provincie.

"Douwe werd tot op luier uitgekleed. De chauffeur zag niets."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.