Acht jaar cel geëist voor gezinsdrama Amersfoort

UTRECHT/AMERSFOORT - Tegen de Amersfoortse vrouw die begin dit jaar haar 11-jarige zoon zou hebben gedood, is maandag een onvoorwaardelijke celstraf van acht jaar geëist voor moord. Eerder op de dag verklaarde ze voor de rechter dat ze het ene moment de schooldag met de jongen doornam en hem het volgende moment op bed zag liggen met een plastic zak over zijn hoofd.
Tijdens de rechtszaak werd het gezinsdrama dat zich op 17 januari afspeelde in de Amersfoortse wijk Nieuwland van begin tot eind doorgenomen. De vrouw werd op die vrijdagmiddag zwaargewond gevonden in haar huis aan de Noorderlicht, waar haar zoon door verstikking om het leven was gekomen.
Volgens het Openbaar Ministerie (OM) had de vrouw een zak over het hoofd van haar zoon getrokken en die met plakband vastgezet. Daarna zou ze zelfmoord hebben willen plegen met een mes.

VERWARDE INDRUK

De vrouw verscheen maandagmorgen bij de zitting, maar maakte volgens verslaggever Caroline Geijsman een verwarde indruk. Ze had veel moeite om te praten, zeker als het over de dood van haar zoon ging.
Volgens haar advocaat kampt de vrouw met een psychiatrische stoornis en heeft ze zelfmoordneigingen. Ze staat daarom onder cameratoezicht. In een voorbereidende zitting werd eerder al duidelijk dat de vader van het kind kort voor het drama had aangekondigd te willen scheiden.

VADER

De vader kreeg tijdens de zitting ook het woord. Hij vertelde dat hij nog heeft geprobeerd zijn zoon te reanimeren, maar dat het te laat was. "Ik heb levenslang. Ik heb iemand vertrouwd die het dierbaarste van me heeft ontnomen", verklaarde hij.
De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Voorbeschouwing rechtszaak over Amersfoortse kindermoord

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.