Zorgen over gevaarlijke rotonde Amersfoort

AMERSFOORT - Scholen in Amersfoort hebben bij de gemeente aan de bel getrokken over de situatie op de rotonde aan de Paladijnenweg. Automobilisten letten niet goed op fietsers, zeggen leerlingen en schoolbesturen, en dat levert vaak gevaarlijke situaties op.
Fietsers hebben voorrang op de kruising met de Holkerweg, maar krijgen dat niet altijd. Jochem Koers, voorzitter van de leerlingenraad van scholengemeenschap Atrium, heeft er ervaring mee.
"Een automobilist zag me niet op tijd", vertelt de leerling. "Hij reed door op een plek waar ik voorrang had en slingerde me van mijn fiets." Koers raakte niet gewond, maar niet alle fietsers hebben dat geluk. Zo belandde afgelopen donderdag nog een meisje in het ziekenhuis na een aanrijding.

ZORGEN

Harko Boswijk, directeur van 't Atrium, maakt zich dan ook grote zorgen. "Als je even blijft staan, zie je al dat het vaak mis gaat. Automobilisten willen snel door en hebben niet in de gaten dat er fietsers rijden", vertelt hij. "Ze letten slecht op."
De gemeente Amersfoort laat weten snel met Atrium te willen gaan praten. "Daar zijn we blij mee", zegt Boswijk. De schooldirecteur geeft aan dat zijn school in speciale bijeenkomsten leerlingen waarschuwt voor de rotonde. De Fietsersbond heeft al aangeboden mee te denken over een oplossing.

Zorgen over gevaarlijke rotonde Amersfoort

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.