Advocaat zwemleraar Soest mag kinderen niet oproepen

SOEST - De advocaat van de van ontucht verdachte zwemleraar Jacob V. uit Soest mag zijn slachtoffertjes niet als getuigen horen. Ook krijgt hij geen inzage in gesprekken die ouders op een besloten forum voerden. Dat heeft de rechtbank in Haarlem besloten.
De 28-jarige V. wordt verdacht van ontucht met 25 jongens en meisjes van 4 tot 7 jaar oud in recreatiegebied Spaarnwoude. Advocaat Sijmons wilde de slachtoffertjes zelf ondervragen om hun eerder afgelegde verklaringen te toetsen op betrouwbaarheid. Ook wilde hij weten of ouders met elkaar hebben overlegd voordat verklaringen zijn gegeven aan de politie.
Het Openbaar Ministerie (OM) verzette zich hevig tegen het verzoek van de verdediging. Het OM noemt een nieuw verhoor van de slachtoffertjes "volstrekt onwenselijk" gezien hun jonge leeftijd en de impact ervan en krijgt daarin nu gelijk van de raadkamer van de rechtbank.
De komende tijd vinden in de zaak tegen de zwemleraar uit Soest nog verschillende getuigenverhoren plaats. Zo worden deze maand acht ouders gehoord. Ook moet de raadkamer van de rechtbank nog oordelen over het verzet dat V. heeft aangetekend tegen het besluit van het OM hem te laten observeren in het Pieter Baan Centrum in Utrecht.
De zaak gaat in december verder met een volgende pro-formazitting. De inhoudelijke behandeling is naar verwachting begin volgend jaar. De rechtbank trekt dan twee dagen uit voor de zaak.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.