Inwoners Langbroek voelen zich misleid door Spar

LANGBROEK - In Langbroek beginnen inwoners hun geduld te verliezen omdat de beloofde supermarkt er nog steeds niet is. Nadat de realisatie van een Superrr is afgeketst, lijkt nu ook de komst van een lokale ondernemer ver weg. Met name ouderen hebben problemen met de lange afstanden naar de dichtstbijzijnde winkel.
Langbroek zit inmiddels ruim een jaar zonder supermarkt. De Spar sloot vorig jaar de deuren en zou terugkeren in een nieuwbouwgebied. Waarom dat niet is gebeurd, is onduidelijk. Winkelketen Spar, voor vijf jaar eigenaar van een beoogd winkelpand onder een appartementencomplex, probeert een onderhuurder te strikken.
Bakker Wim Aalbertsen in Doorn staat te springen om onder de appartementen een kleine buurtsuper te openen. Hij stelt wel een voorwaarde. "Ik wil 150 van de 400 vierkante meter. Dat is voor mij genoeg. Andere bedrijven hebben zich al gemeld voor de overige ruimte, dus het moet niet zo'n probleem zijn", zegt hij. Toch lijkt Spar niet happig op de komst van Aalbertsen, die nu overweegt om zich elders in het dorp te vestigen.
In de appartementen wonen vooral oudere mensen. "Sommigen kunnen niet meer fietsen. Die moeten boodschappen doen met een taxi. Dat is een gedoe", zegt bewoonster Tineke Lancee, die zich misleid voelt. "Er zou een supermarkt komen en de ruimte staat leeg. Iedere keer is er wat." Volgens Lancee zijn er al bewoners die denken over verhuizen.
Spar gaat niet in op vragen van RTV Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.