Studentenkamers bovenop busstation Utrecht CS

UTRECHT - Naast Utrecht CS moet een nieuw gebouw komen met daarin onder meer studentenkamers en woningen voor starters. Dit zogeheten Zuidgebouw komt tussen het station en het Moreelsepark, boven een nieuw bus- en tramstation. Dat schrijft het Utrechtse college van B en W aan de gemeenteraad.
Behalve woningen moet het gebouw ook ruimte bieden aan kantoren, horeca en winkels. In eerste instantie zouden alleen kantoren in het pand komen, maar de stad vreest dat daar te weinig animo voor is. De NS had interesse, maar is inmiddels afgehaakt.
De plannen zijn ook aangepast omdat B en W veel nieuwe woningen in het gebied wil hebben en de gemeente vooral veel wil bouwen voor studenten en starters. Het stadsbestuur waarschuwt de raadsleden wel dat wonen minder oplevert dan kantoren.
De plannen zijn nog niet definitief. Omwonenden mogen meepraten en ook de raad moet er nog over beslissen. Omdat er weinig tijd is, wil de gemeente de projectontwikkelaars en de buurt aan één tafel zetten. Uniek is dat omwonenden uiteindelijk mogen meepraten bij de keuze van de ontwikkelaar.
De start van de bouw staat nu gepland op medio 2017.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.