Tasjesroof in Amersfoort op klaarlichte dag

AMERSFOORT - Een vrouw uit Amersfoort is donderdag op klaarlichte dag het slachtoffer geworden van een tasjesroof. De dader wist te ontkomen.
Het slachtoffer liep op het Sprokenpad en hoorde omstreeks 11.50 uur iemand achter haar, waarna de tas van haar armen werd getrokken. De man vluchtte daarna richting de Paladijnenweg, waarbij twee omstanders tevergeefs probeerden de dader in de kraag te vatten.
Op het Elkerlijkpad probeerde de verdachte zich in de bosjes schuil te houden, maar bij het zien van de politie ging hij er weer vandoor. Een omstander die de tasjesrover nog probeerde tegen te houden, kreeg een stomp in zijn maag.

SIGNALEMENT

De politie is op zoek naar een man tussen de 20 en 25 jaar oud met een licht getinte huid en een goed verzorgd uiterlijk. De verdachte is ongeveer 1.80m lang, heeft een stevig postuur en donkerbruin haar.
Tijdens de roof had de tasjesrover een getrimde, donkerbruine stoppelbaard en grove wenkbrauwen. Hij droeg een lichtblauwe sweater met lichte letters op de voorzijde, had een donkerkleurige pet op en een grote opvallende witte koptelefoon.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.