Fusie Ziggo en UPC mag doorgaan

UTRECHT - De Europese Commissie gaat onder voorwaarden akkoord met de overname van de Utrechtse kabelexploitant Ziggo door Liberty Global, het moederbedrijf van UPC. Na de overname gaat het kabelbedrijf in Nederland verder onder de naam Ziggo.
De fusie verandert volgens de commissie niets aan de strijd om de gunst van de televisiekijker. Dat komt omdat Ziggo en UPC in verschillende regio's actief zijn. Toch deed de mededingingsautoriteit onderzoek omdat het fusiebedrijf teveel macht zou kunnen krijgen op het gebied van betaaltelevisie.
Om de commissie tegemoet te komen, moet Liberty Global de tv-zender Film1 afstoten. Ook worden contracten met televisieaanbieders aangepast, zodat die ook via internet mogen uitzenden.
Liberty Global heeft in 14 landen ongeveer 24,5 miljoen klanten. In het eerste halfjaar van 2014 had het bedrijf een omzet van 18,3 miljard dollar. Ziggo ontstond in 2007 uit een fusie van regionale kabelbedrijven en had in 2013 een omzet van 1,57 miljard euro. Liberty Global betaalt ongeveer 10 miljard euro voor Ziggo.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.