Oudewater viert jubileumfeest

OUDEWATER/OUDEWATER - Oudewater viert een jaar lang zijn 750-jarig bestaan. Vrijdag was de aftrap van alle festiviteiten en de komende dagen is het één groot feest met onder meer theater, vuurwerk en DJ's.
Ook de komende maanden zijn er veel activiteiten zoals het evenement Winterwonderland. In december wordt er een ijsbaan aangelegd en er wordt een kerstmarkt georganiseerd.
Ook wordt er een Grachtenconcert georganiseerd en alle inwoners van Oudewater gaan zich inzetten voor het goede doel. Vanuit een Glazen Huis op de Markt wordt er muziek gedraaid en geld opgehaald.

STADJE

750 jaar geleden kreeg Oudewater van bisschop Hendrik van Vianden van Utrecht stadsrechten. Lang lag Oudewater in de provincie Zuid-Holland, maar in 1970 kwam de plaats na 700 jaar weer terug bij Utrecht. Het stadje was in de 16de en 17de eeuw een belangrijke producent van touw.
In 2014 is Oudewater vooral een toeristische trekpleister waar Swiebertje werd opgenomen. Ook herinnert de heksenwaag aan het middeleeuwse verleden van de stad.

Oudewater viert feest

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.