Utrecht garandeert privacy, wifibedrijf verwijdert omstreden tekst

UTRECHT - Wethouder Jeroen Kreijkamp garandeert de privacy van het gratis wifinetwerk in Utrecht. Hij reageert daarmee op schriftelijke vragen van GroenLinks-raadslid Thijs Weistra. Die werd verrast door teksten op de website van wifibedrijf City Wireless. De informatie is verwijderd.
Op de website stond dat de wifi via een Facebook-login toegankelijk is. Dat was voor ondernemers een 'enorm interessante marketingtool', zo stond op de site. Ze zouden allerlei persoonlijke gegevens van wifigebruikers krijgen.
"Die informatie was bedoeld voor barretjes en restaurants", zegt eigenaar Nico Dammers. "We rollen nu netwerken uit in steden en daar werkt het anders. De site zorgt voor verwarring en daarom hebben we het aangepast." Raadslid Weistra laat op Twitter weten blij te zijn met de veranderingen op de site en met de antwoorden van Kreijkamp.
In de proefversie op Neude, Vredenburg, het Stadhuisplein en het Domplein hadden gebruikers wel de mogelijkheid om in te loggen via Facebook. Driekwart van hen koos ervoor om dat niet te doen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.