Steun politiek Woerden voor rechtszaak cliëntenraad Hofpoort

WOERDEN - De voltallige gemeenteraad van Woerden schaart zich achter de cliëntenraad van het Hofpoort ziekenhuis. Dat bleek woensdagavond tijdens een commissievergadering. De cliëntenraad stapt naar de rechtbank omdat het meer inbreng wil tijdens de fusiegesprekken met het St Antonius Ziekenhuis.
"Wij willen serieus aan tafel met de raad van bestuur. Dat is tot nog toe niet gebeurd", zegt Agnes ten Hoeve van de cliëntenraad. "We zijn voortdurend met een kluitje in het riet gestuurd. We werden wel geïnformeerd, maar niet geconsulteerd. We werden over belangrijke zaken die patiënten aangaan niet om echt advies gevraagd."
D66-raadslid Heerd Jan Hoogeveen vindt het moedig dat de cliëntenraad naar de rechtbank gaat en wil de raad een hart onder de riem steken. Daarom stelde hij een brief op een die is door de hele raad ondertekend. Het steekt Hoogeveen vooral dat de raad van bestuur slecht communiceert en zelfs de pers wil weghouden van officiële gelegenheden.
In Woerden is veel ophef over de voorgenomen fusie van het Hofpoort ziekenhuis met het Antonius Ziekenhuis. In de plannen blijft er geen volwaardig ziekenhuis meer over in Woerden en inwoners van de stad moeten in de toekomst uitwijken naar de vestiging van het St. Antonius Ziekenhuis in Leidsche Rijn.
De zitting in de rechtbank staat volgende week donderdag gepland. Het liefst zou de cliëntenraad de fusie met het St. Antonius Ziekenhuis tegenhouden, maar dat lijkt niet te lukken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.