Benefietdag gedupeerde sportschool levert 2500 euro op

SOESTERBERG - Fitnessschool StepUp in Soesterberg heeft zaterdag ongeveer 2500 euro opgehaald tijdens een benefietdag. De dag werd georganiseerd omdat de sportschool moet opdraaien voor een elektriciteitsrekening van 32.000 euro van een illegale hennepkwekerij die onder het pand zat.
De sportschool haalde daarnaast nog eens 7.500 euro op aan losse donaties, vertelt bedrijfsleider Warren van der Ploeg aan Radio M Utrecht. De sportschool kijkt terug op een mooie dag. "Er zijn een hoop leden geweest, maar ook een hoop niet-leden en we hebben een mooi bedrag weten op te halen", aldus Van der Ploeg.

STROOM AFTAPPEN

De problemen bij StepUp ontstonden toen vorige maand 1300 hennepplanten werden ontdekt onder de fitnessruimte. De fitness-school verhuurde de ruimte aan een externe partij, die elektriciteit aftapte vóór de meter. Daardoor bleef het hoge stroomverbruik ongemerkt. De sportschool zegt niets gemerkt te hebben van de kwekerij.
Omdat de fitnessschool als hoofdbestuurder verantwoordelijk is voor de energierekening en die niet in een keer kan betalen, sloot netbeheerder Stedin onlangs de stroom af. Op de drukste momenten van de dag wordt een noodaggregaat ingezet.

AFSPRAKEN

Hoewel StepUp nog niet uit de problemen is, meldt Van der Ploeg dat het er op korte termijn goed uitziet voor de sportschool. "We proberen met de energieleverancier en de netbeheerder afspraken te maken om de rekening in delen te kunnen betalen, zodat we de tijd hebben om door te gaan met acties."
Inmiddels heeft de school ook een advocaat ingeschakeld. "Die is voor ons bezig om te kijken wat we kunnen doen en die werkt er hard aan. Dat is zijn vakgebied, ik kan alleen maar zorgen dat we onze goede naam terugkrijgen", aldus Van der Ploeg.

Benefietdag gedupeerde sportschool levert 2500 euro op

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.