Korte celstraf geëist tegen Leusdense ontuchtpleger

LEUSDEN - Tegen een 25-jarige man uit Leusden is maandag een celstraf van ruim een maand geëist voor ontucht.
De man sprak in mei een meisje aan op een schoolplein in Leusden. Hij trok zijn broek naar beneden en zei dat ze zijn geslacht moest aanraken. Toen het 9-jarige slachtoffer begon te gillen, pakte hij haar vast en deed zijn hand over haar mond.
De verdachte ontkent, maar voldoet wel aan het signalement dat meerdere getuigen hadden opgegeven. Het meisje dat hij aanrandde, herkende hem bij een fotoconfrontatie. Ook pleegde hij al eerder zedendelicten, waarvoor hij in 2007 jeugd-tbs kreeg opgelegd.
Het Openbaar Ministerie (OM) eiste een celstraf van zes maanden waarvan 143 dagen voorwaardelijk. Reclasseringstoezicht is volgens het OM nodig vanwege het gevaar op herhaling. Ook wil het OM een contactverbod met het slachtoffer.
Uit een slachtofferverklaring die tijdens de zitting aan de orde kwam, werd duidelijk dat de gebeurtenis grote impact heeft gehad op het gezin. Het slachtoffer was enorm bang en aangeslagen en volgens de familie is "het gevoel onbezorgd te kunnen leven in de buurt" hen ontnomen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.