"Wethouder Stichtse Vecht slachtoffer van hetze"

Het gemeentekantoor van Stichtse Vecht.
Het gemeentekantoor van Stichtse Vecht. © RTV Utrecht
STICHTSE VECHT - Van Rhee ligt onder vuur omdat hij in die functie in 2008 drie ernstig bedreigde vrouwen met kinderen uit een opvanghuis zou hebben gezet, zonder vervangende woonruimte te regelen. Volgens Tot Heil des Volks klopt daar niets van en proberen betrokkenen van toen Van Rhee zwart te maken. Onderzoek door onder meer de Inspectie voor de Gezondheidszorg zou hebben uitgewezen dat Van Rhee niets te verwijten viel.
ONDERZOEK
De beschuldiging komt van een voormalig lid van de Raad van Toezicht van de stichting. De oppositiepartijen Maarssen 2000, Lokaal Liberaal en GroenLinks vragen om een nieuw, onafhankelijk onderzoek naar Van Rhee. De CU/SGP-wethouder zelf wil bij RTV Utrecht niet op de kwestie ingaan. Hij laat het bij een schriftelijke verklaring die hij aan EenVandaag gaf.
Van Rhee lag eerder onder vuur om zijn bestuursfunctie bij Tot Heil des Volks. Bij zijn aanstelling als wethouder in april werd hij door de oppositie stevig aan de tand gevoeld over 'homotherapie', waarvan Van Rhee in de media had gezegd: "Ze bestaan hoor, de mannen die later alsnog met een vrouw zijn getrouwd. Verandering kán plaatsvinden, maar het hoeft niet." Uiteindelijk stemden 21 van de 32 raadsleden in met zijn benoeming.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.