Opnieuw aanranding in centrum Utrecht

UTRECHT - Een 26-jarige vrouw is afgelopen weekend in de Utrechtse binnenstad aangerand. Hoewel het signalement deels afwijkt, onderzoekt de politie onder meer of ze slachtoffer is geworden van de Utrechtse serie-aanrander.
De vrouw uit Velp liep in de nacht van zaterdag op zondag vanaf Achter Sint Pieter naar de Neude. In een straatje voor de Neude, vermoedelijk de Telingstraat, werd ze plotseling door de man vastgepakt. Hij begon haar te betasten. Ze wist te ontsnappen. Agenten die haar even later over de Lange Viestraat zagen rennen, spraken haar aan en ontfermden zich over haar.
De politie zoekt getuigen en heeft een uitgebreid signalement van de verdachte. De aanrander heeft een negroïde uiterlijk, krullend zwart haar dat is opgeschoren tot boven de oren en waarin aan de zijkant vermoedelijk een patroon is ingeschoren. Hij is ongeveer 1.80 meter lang, 25 à 30 jaar oud en heeft een normaal postuur met brede schouders. Vermoedelijk heeft hij onder zijn oog of jukbeen een moedervlek.
Hij droeg een vierkante, gouden oorbel in een van zijn oren en aan zijn rechterhand droeg hij een gouden ring met steentjes. De verdachte heeft een zware stem en sprak gebrekkig Nederlands. Hij droeg een donker T-shirt met voorop waarschijnlijk het woord Adidas in witte letters. Verder droeg hij een blauwe, losse spijkerbroek met een donkere riem en donkere, vermoedelijk paarse sneakers met nieuwe witte veters.
De politie bekijkt onder meer of het gaat om de Utrechtse serie-aanrander, die door slachtoffers werd omschreven als een man van Surinaamse of Antilliaanse afkomst. Hij sloeg vorig jaar toe op de Kerkstraat en de Catharijnesteeg. In juni randde hij een vrouw aan op de Drift.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.