Treinverkeer Baarn - Den Dolder weer op gang

BAARN/DEN DOLDER - Het treinverkeer tussen Baarn en Den Dolder rijdt weer. Op het traject reden van dinsdagavond tot woensdagmiddag geen treinen door een blikseminslag en de herstelwerkzaamheden die daar op volgden.
Reizigers moesten woensdag de hele ochtend en een deel van de middag rekening houden met een extra reistijd van 30 tot 60 minuten. De NS zette bussen in.

WEINIG OVERLAST

Behalve de problemen op het spoor, veroorzaakte het stormachtige weer van de afgelopen nacht nauwelijks problemen. Volgens de Veiligheidsregio Utrecht kwamen er enkele meldingen binnen van omgewaaide bomen, maar bleef het verder rustig.
Op de weg is het vooralsnog niet drukker dan normaal. De VerkeersInformatieDienst raadt weggebruikers woensdagochtend wel aan alert te zijn en de rijstijl aan te passen aan de weersomstandigheden.

RIJNMOND

Buiten de provincie was er meer overlast. In enkele wijken van Rotterdam en in Vlaardingen, Schiedam en Maassluis zijn straten en kades ondergelopen, meldt RTV Rijnmond. Pas nadat het water weer is gezakt, kunnen kelders worden leeggepompt.
In het hele land zijn sinds dinsdagavond waterkeringen gesloten. De stormvloedkering in de Oosterschelde is dicht, bij Rotterdam is de Hollandsche IJsselkering gesloten en in Delfzijl zijn de dijkdoorgangen afgesloten. De Oosterscheldekering is rond 07.00 uur weer open.

Brandweer over het stormachtige weer

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.