Café Postillon dupe van aanscherping rookbeleid

UTRECHT - De asbakken gaan van tafel in het Utrechtse café de Postillon. De kroeg in de binnenstad was een van de weinige in de regio waar bezoekers nog een sigaret konden opsteken.
Gasten konden er nog binnen roken doordat de eigenaar meestal zelf achter de bar stond. Nu de overheid heeft besloten dat in cafés zonder personeel ook een rookverbod geldt, komt daar een einde aan.

BOETES

Eigenaar Thomas Melisse van de Postillon wil geen risico nemen. "Het is gewoon einde oefening denk ik, want als je het allemaal bij elkaar optelt en de boetes gaan door zoals ze die schetsen, dan lopen die op tot zo'n 20.000 euro."
Melisse baalt er flink van. "In dit land mag je helemaal niks meer zelf beslissen. Als mensen willen roken, roken ze toch. En er zijn tienduizenden cafés waar niet gerookt wordt, gaan ze lekker daar zitten."
Omdat het café soms wel personeelsleden inzet, kreeg de kroeg de afgelopen jaren al in totaal ongeveer 15.000 euro aan boetes binnen. De Postillon zegt dat roken misschien nog wel af en toe stiekem wordt toestaan.

Eigenaar Thomas Melisse van de Postillon over de aanscherping van het rookverbod

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.