Doodgereden wegwerker was 51-jarige man, trucker had niet gedronken

WOERDEN - De wegwerker die in de nacht van woensdag op donderdag is doodgereden door een vrachtwagen op de A12 bij Woerden was een 51-jarige Tilburger. Een collega van hem, een 56-jarige man uit Gameren, raakte ernstig gewond door de klap.
De vrachtwagenchauffeur is een 34-jarige man uit Lelystad. Hij ligt zwaargewond in het ziekenhuis. Inmiddels is uit een blaastest gebleken dat hij geen alcohol had gedronken. De politie merkt hem in het onderzoek wel aan als verdachte.

PIJLWAGENS

Rond 02.00 uur vonden op de A12 bij Woerden wegwerkzaamheden plaats en waren de rijstroken 1 en 2 'afgekruist'. Voor de rijstroken 3 en 4 gold een snelheidsbeperking. Ter beveiliging stond op rijstrook 1 een pijlwagen opgesteld. Daar weer achter stond een tweede pijlwagen.

BEKNELD

De trucker reed in zijn vrachtauto over de A12 richting Den Haag en botste met zijn vrachtauto op de eerste pijlwagen. De bestuurder hiervan, de 56-jarige man uit Gameren, raakte hierdoor ernstig gewond. Hierna schoven de vrachtauto en de pijlwagen door en kwamen in botsing met een tweede pijlwagen, waar juist een aanhangwagen aan werd gekoppeld. De 51-jarige man uit Tilburg raakte bekneld tussen de aanhangwagen en de pijlwagen. Hij overleed ter plaatste. De bestuurder van de tweede pijlwagen raakte niet gewond.
De A12 bij Woerden was tot ongeveer half negen dicht. Dat leidde tot diverse lange files in de Randstad.
De vakbond voor wegwerkers wil weten waarom er in dit geval 's nachts werd gewerkt en pleit voor het volledig afsluiten van snelwegen tijdens wegwerkzaamheden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.