Rijkswaterstaat blijft wegwerkzaamheden 's nachts uitvoeren

WOERDEN - Rijkswaterstaat is niet van plan om wegwerkzaamheden vaker overdag te gaan uitvoeren. Belangenverenigingen voor wegwerkers pleiten daarvoor na het dodelijk ongeluk eerder deze week op de A12 bij Woerden.
Bij het ongeluk werden twee wegwerkers aangereden door een vrachtwagen. Volgens FNV Bouw had het ongeluk misschien voorkomen kunnen worden als de wegwerkzaamheden overdag waren gedaan en de weg was afgesloten.
"Als je alle werkzaamheden overdag zou laten plaatsvinden, betekent dat toch dat op de omleidingswegen enorm veel verkeer komt", zegt een woordvoerder van Rijkswaterstaat. "Dat leidt tot extra drukte en die drukte geeft ook weer een grotere kans op ongevallen."

VEILIGHEID

FNV Bouw denkt daar anders over: "We vinden het belangrijker dat een wegenbouwer de zekerheid heeft dat hij levend thuiskomt, dan dat een automobilist zonder vertraging van a naar b geraakt", zegt vicevoorzitter Charley Ramdas tegen Metro.
Bij het ongeluk op de A12 botste in de nacht van woensdag op donderdag een vrachtwagen op twee wegwerkers. Daarbij kwam een man uit Tilburg om het leven, een man uit Gameren raakte ernstig gewond.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.