Twee doden in huis voor begeleid wonen Nieuwegein

NIEUWEGEIN - In een Nieuwegeinse flat heeft de politie vrijdag twee dode mensen aangetroffen. De hulpdiensten kwamen af op een melding dat er stoffelijke overschotten lagen in de portiekwoning aan de Abstederschans.
De politie deed tot in de loop van de avond onderzoek in de flatwoning. Toen de forensische opsporing en de schouwarts klaar waren, zijn de lichamen weggebracht en is het huis verzegeld. Onder omwonenden worden geruchten over zelfdoding steeds sterker, meldt verslaggever Floris Prenger die ter plaatse ging voor RTV Utrecht.

BEGELEID WONEN

Het huis is onderdeel van een project voor beschermd wonen van Lister. De zorginstelling stuurde twee medewerkers langs nadat er al een tijdje geen contact met de bewoners was geweest. Die vonden de lichamen. Bij Lister is met grote verslagenheid op het nieuws gereageerd. Medewerkers en cliënten worden opgevangen.
De instelling die voorheen bekend was onder de naam SBWU kwam vorig jaar in het nieuws toen een psychiatirisch patiënt in een ander huis in Nieuwegein een medebewoner doodstak. Ze kreeg daarvoor vier jaar cel en tbs. Uit een onderzoek bleek later dat de begeleiding door SBWU onvoldoende was, maar die is volgens een woordvoerder inmiddels in orde.

Twee doden in huis voor begeleid wonen Nieuwegein

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.